ANKARA 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bioyakıt ve Tarım Ürünleriyle İlgili İşbirliği Protokolü" imzaladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenin ardından Bakan Eker ile Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahale etmesine ilişkin soru üzerine Bakan Eker, Genç'in çok saygısızca bir çıkış yaptığını, bu davranışı şiddetle kınadığını söyledi.

Bakan Yıldız da "Hareket tarzı açısından (Kamer Genç) artık bir canlı bomba haline gelmiştir" dedi. Bu tür davranışları asla onaylamadığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Yalnızca bedava viski içmek adına bu tür şeyler çok pahalı hareketler. Bu konuda gönüllü kuruluşlar olabilir. CHP bir fon oluştursun. Her akşam bu arkadaşın isteği kadar bedava içki versinler ama bu tür toplantılara katılmasın. Bunlar, uluslararası saygınlığımızı etkileyen ve zedeleyen konulardır. Türkiye'nin çok farklı, olumlu ve pozitif gündemleri var. Bunlar enerjimizi başka yöne harcayan konulardır. O yüzden ben böyle bir şey tavsiye ediyorum, CHP bunu kolaylıkla yapabilir. Böyle kendi aralarında bir para toplayıp her akşam bu kişinin bedava içki içmesini sağlayabilirler, dolayısıyla hem  ayık ham de ayık olmadığı zamanları kontrol edebilirler diye düşünüyorum."

Simit bahane...

Bakan Eker de, simite zam yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya ise susamın fiyatında biraz artış olduğunu ancak bu artışın 1 liralık simitte 6 kuruş olarak yansıdığını söyledi. Bu zammın da İstanbul dışında uygulanmadığını belirten Eker, "6 kuruşluk bir artışta kalkıp da 1 liralık simidi 140 kuruş yaptığınız zaman yani yüzde 40 zam varmış gibi yansıttığınız zaman bu gariban vatandaşımıza zarar vermektir. İstanbul'da Beşiktaş ilçesindeki bazı simit üreticileri zam yaptı. Diğer şehirlerimizde buna uyulmadı. Ama susam gerçekten bahane, zam şahane" dedi.