Bakanlığın, "Doğal Reçine ve Doğal Reçinelerden Elde Edilen Reçine Asitleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ", "Akrilonitril İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ", "Butil Akrilat İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ", "Klimaların Üretiminde Kullanılan Kompresörlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ", "Titanyum Oksit ve Tungsten Trioksit İçeren Katalizör İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ", "Polipropilen İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ" ve "Vinil Asetat İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliği", 1 Ocak 2015'te yürürlüğe girecek.
Buna göre, doğal reçine ve doğal reçinelerden elde edilen reçine asitleri ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtımı, yöntemi, başvuru ve kullanım esasları düzenlendi. Söz konusu maddelerin ithalatında açılan 50 bin tonluk tarife kontenjanının dağıtımı, talep toplama yöntemiyle yapılacak.
Akrilik elyaf, örgü yünü (orlon), kumaş, halı, battaniye gibi ürünlerin imalatında kullanılan akrilonitril ithalatında açılan 75 bin tonluk tarife kontenjanının dağıtımı, söz konusu ürünü üretiminde ham madde olarak kullanan sanayicilere yapılacak.
Çoğunlukla boya, yapıştırıcı ve reçine imalatında kullanılan butil akrilat ithalatında açılan 65 bin tonluk tarife kontenjanı söz konusu ürünü üretiminde ham madde olarak kullanan sanayicilere aktarılacak.
Soğutma kapasitesi 2 kilovat ile 8 kilovat arasında olan tek fazlı motora sahip, R22 veya R410 tip refrijeran sıvı kullanan rotatif tip kompresör için açılan 450 bin adetlik tarife kontenjanının dağıtımı, sadece söz konusu maddeyi üretimlerinde kullanan sanayicilere talep toplama yöntemiyle yapılacak.
"Titanyum Oksit ve Tungsten Trioksit İçeren Katalizör İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğe göre söz konusu madde için 450 tonluk tarife kontenjanı dağıtımı talep toplama yöntemiyle dağıtılacak.
Bir tür plastik madde olan polipropilen ithalatında açılan 10 bin tonluk tarife kontenjanının dağıtımı, çamaşır makinesi kazanı ve bulaşık makinesi taban parçalarının üretiminde ham madde olarak kullanan sanayicilere aktarılacak.
Lateks boyalarda, kağıt kaplamalarda, yapıştırıcılarda ve kırılmaz cam üretiminde kullanılan vinil asetat ithalatında açılan 67 bin tonluk tarife kontenjanının dağıtımı da bu ürünü üretiminde ham madde olarak kullanan sanayicilere yapılacak.