İSTANBUL (VHA) - DYP’nin genç adayı Ogün Çağlar Ataşehir’e hizmet için kolları sıvadı. Birçok projeleriyle dikkat çeken Çağlar, “İstanbul’da 470 bin Ordulu hemşerim varken, 39 ilçede 27 parti arasında benim tek aday oluşum bir Ordu’lu olarak beni ciddi biçimde yaralamıştır” diye konuştu.
DYP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ogün Çağlar, “İlk olarak imar sorunlarını, daha sonra trafik ve alt yapı sorunlarını çözeceğime. 24 saat yaşayan; daha çağdaş, daha canlı, daha aktif, daha kültürel bir Ataşehir inşa edeceğime söz veriyorum” diyerek iddiasını dile getirdi.
DYP’nin genç adayı Ogün Çağlar Ataşehir’e hizmet için kolları sıvadı. Birçok projeleriyle dikkat çeken Çağlar, “Geçmişte iyi niyetli olarak, Ataşehir'imize hizmette bulunmuş herkesten, ben Ogün Çağlar olarak razı geldim, Rabbim de kendilerinden razı olsun. Yapılamayan, eksik bırakılmış hizmetler olmuş olabilir, gönül kırgınlıkları yaşanmış olabilir. Bu eksikleri tamamlamak, kırılan kalpleri tekrar kazanmak adına, bu güzel kente, bu güzel kentin insanlarına hizmet etmek için adayım” dedi.
- İstanbul’daki Ordulular nüfus sıralamasında 3. sırada ve siz İstanbul’daki tek Ordulu belediye başkan adayısınız ve İstanbul’un en genç belediye başkan adayı apoletini taşıyorsunuz bu nasıl bir duygu?
Güzel ve bir o kadar da sorumluluğu ağır bir duygu. Bizim burada Ataşehir’ de alacağımız  her sonuç Türk Gençliği açısından da önem arz etmektedir. Görev verildiğinde, güven  duyulduğunda Türk Gençliğinin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. İstanbul’da 470 bin Ordulu hemşerim varken, 39 ilçede 27 parti arasında benim tek aday oluşum bir Ordu’lu olarak beni ciddi biçimde yaralamıştır.
Ataşehir’in sizce en büyük sorunu nedir ve ne gibi çözümler sunuyorsunuz?
Öncelikle sunu belirtmek isterim, ben sırf muhalefet etmek adına karalama bir siyaset  anlayışı içinde olmadım ve bundan sonrada asla olmayacağım. Ben yapılamayandan ziyade somut olarak neler yapılmış buna bakarım. Yapılmış olanlar beni ne kadar tatmin ediyor buna bakarım. Daha önce nasılmış, neler yapılması gerekiyormuş ve bunun karşılığı olarak da neler yapılmış buna bakarım. Kusura bakmayın hiç kimse aptal değil sizin gördüğünüzü herkes görüyor. Allah razı olsun sunu yaptı dersiniz, ama şunları da  yapmalıydı fakat yapmadı yapamadı bunu dersiniz. Siz bu yapılan veya yapılmayanları bir kantara korsunuz hangi taraf ağır basıyorsa o yönde bir tercih yaparsınız. Ataşehir’li yurttaşlarımızda yapılanlardan ne kadar tatmin olmuşlarsa bu doğrultuda adaylar arasından birini tercih edecektir.
Sorunuza gelecek olursak ; Ataşehir’in en büyük sorunu hepinizin bildiği gibi imar sorunudur. Senelerdir burada olan vatandaşlar sıkıntı içerisindedir, bir an önce hükümet ve belediye ortak bir çalışma içerisinde olup burada yaşayan mağdur vatandaşların sıkıntılarını çözme çabası içerisinde olmalıdır. Fakat bugün gelinen noktada yetkili makamlar sorunu çözmek yerine, işi yokuşa sürmekte veya dikta ederek ben yaptım oldu mantığı ile ilerlemektedir. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek projelerle Ataşehir’li yurttaşlarımızı özlemini duydukları çözümlere kavuşturacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Nasıl bir Ataşehir hayal ediyorsunuz?
Ben öncelikle şunu düşünerek yola çıktım ; kısmet oldu da Ataşehir Belediye Başkanlığı  şahsıma nasip oldu ben Ataşehir’de her türlü sosyal projeyi hayata geçirdim. Tabir yerindeyse Ataşehir’in her yanını altından döşedim, her türlü aktivite mevcut hale geldi bir belediye başkanı olarak yapılması gerek neyse ben fazlasını yaptım ama... Vatandaşın işi yok dolayısı ile cebinde parası yok evinde huzuru yok. Ben her şeyi yapmama rağmen vatandaş bunların hiç birinden faydalanmıyor. Çünkü keyfi yok, evde dört duvar arasında sıkıntıları ile baş başa o zaman bu benim yaptıklarımın da hiçbir hükmü olmayacak bunu fark ettim. Ve işe ilk olarak işsizlik sorununu çözmekle Ataşehirli yurttaşlarımın yüzünü güldürmekle başlamalıyım bunu dedim. Devamında Ataşehiri bir kültür kenti olarak hayal ediyorum, biliyorsunuz yakın zamanda burası Ekonomi merkezi olacak, ben bu özelliğinin yanında tiyatro salonunun olduğu, açık hava gösteri merkezinin bulunduğu, toplantı seminer organizasyonlarına ev sahipliği yapacak bir Ataşehir hayal ediyorum
Bize projelerinizden kısaca bahseder misiniz?
İşsizliği çözmek adına Belediye bünyesinde Atames ve Atakur adı altında kurumlar  açılacak. Atames’te Ataşehir ve çevre ilçelerde en fazla iş istihdamını oluşturan ilk 20 meslek kolu üzerine meslek edindirme kursları açılacak. 3 Ay sürecek olan bu kursları tamamlayan yurttaşlarımıza Atames sertifikası verilecek ve bu sertifika ile Atakura iş başvurusunda bulunacak. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde hem iş veren kesim için devamlı hazır personel bulundurulacak hem de işsiz vatandaşlarımız iş olanağı bulmuş olacaklar.
Yalnızca çalışan bayanlara özel ücretsiz çocuk kreşleri düşünüyoruz. Evde çalışan sadece evin erkeği ise ve evin hanımı çocuklara baktığından çalışma olanağı bulamıyorsa.
Çocukları kreşe bırakıp çalışacağım fakat bu seferde aldığım ücretin büyük bir kısmını  yine kreşe ödemek zorunda kalacağım diyorsa… Bu noktada Ataşehir Belediyesi olarak devreye girerek gerek bayanların daha sosyal bir kimlik kazanması adına, gerek kendilerine olan güvenlerini tazelemeleri adına, gerekse ev ekonomisine katkıda bulunmaları adına böyle bir katkıda bulunmak istiyoruz. Yine bayanlara ''özel dikkat çocuk  var'' adında bir başka projemiz var. Hamile bayanların sıkıntılarına çözüm olmak istedik;  gebelik boyunca psikolojik destek, bebek bakım kursu, ( alt bezleme, gaz çıkartma,  masaj, emzirme vs.. ) kapalı alan spor salonu ( eğitmen kontrolünde fitness, yoga, plates olanağı ve yürüyüş parkuru ) gibi olanaklarla sıkıntılı olan gebelik sürecini bir nebzede olsa hafifletmek istedik.
Kulaktan dolma bilgilerle değil; Aksine okuyarak, araştırarak öğrenmeye çalışan bilinçli, kültürlü, sosyal birer Türk Genci inşa etmek istiyoruz. Her hafta farklı tarihçilerin, farklı araştırmacıların katılımı ile bilinçli bir toplum yetiştirmek ilk önceliğimiz olacak.
Gençlerin ve Ataşehir’li tüm yurttaşlarımızın sosyal alanlarını arttırmak adına ; Tiyatro  salonu, kütüphane ve spor kompleksi yapılacak. Folklor, bale, müzik, yabancı dil eğitimi vs.. gibi ücretsiz kurs olanağı sağlanacak.
Belediye bünyesine bağlı Genç Akiller heyeti kurarak, başta Ataşehirli gençler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını dinleyip nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun çabası içerisinde olacağız.
Çocuklarımıza özel tüm çocuk oyun parklarını kışın kapalı, yazın yine normal standartlarda olacak şekilde baştan düzenleyeceğiz. Çocuklarımıza özel içerisinde sinema ve tiyatro salonlarının da bulunacağı bir eğlence merkezi oluşturmak ve Ataşehir’li yurttaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz.
Eğer başkan seçilirseniz Ataşehir’lilere nasıl bir başkan profili çizeceksiniz?
Her kesimle barışık bir belediye başkanı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
Ben partimin değil Ataşehir'li yurttaşlarımızın hizmetinde olacağım, Ataşehir'li tek bir yurttaşımın bile yüzünü güldürmeyecek hiçbir projede imzam olmayacak. Seçimlerin hemen sonrasında tüm parti ilçe başkanlıklarını tek tek ziyaret edeceğim ve ben taşın altına tüm vücudumu koydum sizde en azından elinizi koyun Ataşehir'de bir şeyler yapılacaksa amaç Ataşehir'e hizmetse ayrım yapmadan sen ben demeden hep birlikte yapalım. Bunu yaptıktan sonrada burada yapılanı ben Ogün Çağlar olarak yapmadım bendim, biz olduk hep beraber yaptık bunu diyeceğim.
Bu seçimi ; Rantsal dönüşüm değil, kentsel dönüşüm kazanacak diyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız?
Biliyorsunuz Ataşehir her geçen gün gelişen, değerlenen ve hatta çevresine değer katan bir konuma gelmiştir. Buraların kahrını çeken 30 yıldır bu topraklarda yetişip büyüyen herkes bu yapının bir parçası olmuştur. Buralarda oturan vatandaşlarımız rant hayali ile buralara yerleşmemiş, ben burada bir ev alayım burası ilerleyen yıllarda ekonomi merkezi olur, çok gelişir bende pastadan payımı alırım diye bir art niyet içerisinde olmamıştır. Kaldı ki sadece bu son 5 yıldır değil, senelerdir sadece tapusunu alma gayreti içerisinde olmuş fakat siyasi ranta kurban gitmiştir, birileri buraları kendisine emekli ikramiyesi olarak görmüştür. Ataşehir’de Atatürk mahallesine bağlı Emek Evler adında yeşiller içinde küçük ama şirin, komşuluğun ve yurttaşlığın en üst seviyede olduğu bir yerleşim yeri vardı.
Vardı diyorum çünkü burası da 28 Ağustos’ta siyasi ranta kurban gitmiştir. Kirli siyaset bu masum mahallelinin hayallerini, umutlarını yıkmıştır. Amacı ; sadece hakkı olanı istemek olan mahalleli mağdur edilmiştir. Bu gün gelinen noktada ise Mahalle yıkılmış üzerine temeller atılmış, satışları başlamış fakat oy hesabı içerisinde olan odaklar hala doymamış buradaki oyunlarına devam etmektedir, temiz duygularla bir şeyler yapmak isteyen hak sahiplerine umut vererek hala oy hesabı yapmaktadırlar. Bu insanları daha ne kadar kandıracaksınız, bu mahalleliyi her seferinde umutlandırıp sonrasında daha ne kadar yarı yolda bırakacaksınız. Bu yaptıklarınız hangi vicdani ahlaka sığar ? Bu mahallelinin hayalleri de, gururu da sizin üç kuruşluk oy hesabınızdan daha kıymetlidir.
(Yıldıray D. Barak)