ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresinde yaptığı çalışmalarda tarihi binaları yıktığı iddialarıyla ilgili soru üzerine tarihi eserlerin bütün insanlığın ortak eserleri olduğunu ifade etti.

Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

''Buna bütün dünyanın sahip çıkması lazım. Bugün Mali'de tarihi eserler yıkılırken sesini yükseltenlerin, aynı şekilde İsrail'de tarihi eserler yıkıldığı zaman da aynı şiddette ve şekilde, gür biçimde buna 'hayır' demeleri ve karşı durmaları elbette gerekir. Biz dünyanın neresinde olursa olsun tarihi eserlerin yıkılmasından yana değil yaşatılmasından yanayız, onların korunmasından yanayız. Tabii Kudüs'te de İsrail'in başka yerlerinde de hakeza binlerce yıllık geçmişi olan eserlerin, yüzlerce yıllık geçmişi olan eserlerin yok edilmesi fevkalade yanlıştır. Bunu yaşatmak esastır. Tabii umarım ki İsrail hükümeti bu noktada, 'basında yer alan haberler doğru değildir' diye bir açıklama yapar veya eğer o haberler doğruysa bunu engelleyici bir adım atar.''

Lanetliyorum

Bozdağ, İsrail'de ''Filistinli işçilere ayrı otobüs'' uygulamasıyla ilgili soruya ise ''Otobüslere insanların bir kısmının, İsraillilerin dışında olanların bindirilmemesi çok açık bir ırkçılıktır, çok açık bir ayrımcılıktır. Bütün dünyanın gözü önünde bunun yapılıyor olmasını ben buradan lanetliyorum ve kınıyorum'' dedi.