ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı ve son siyasi gelişmeler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin terörden kurtulmasının her geçen gün daha maliyetli hale geldiğini, terör örgütünün cinayetlerinin sabırları zorladığını ve millet vicdanında infiale neden olduğunu belirtti.

Hükümetin sonuçsuz güvenlik toplantılarıyla ve kalıplaşmış tepkisel sözlerle her günü israf ettiğini ileri süren Bahçeli, terörle mücadelede takip edilen yöntemden çok siyasi kararlılık ve inandırıcılığın önemli olduğunu ifade etti. Bahçeli, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: 
"Bir yanda mütareke ve müzakere çağrıları süfli ağızlarca gündeme taşınıp PKK'ya umut aşılanırken, diğer yanda vatan evlatları hayatlarını kaybetmektedir. Hatta Başbakan Erdoğan kanın ve vahşetin sorumlusu olan İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini, Adalet Bakanı da bebek katilinin sözde çözüm sürecine dahil edilebileceğini vurgun yemişçesine dile getirmişlerdir.
İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı'dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır. Silivri hapishanesinde mücadeleyi mahkum, İmralı'da müzakereyi meşrulaştıran bu seviyesizlik dünya durdukça nefret ve öfkeyle anılacaktır."