AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yapacağımız anayasa değişikliği ile vesayet odaklarına son darbeyi vurmuş olacağız ve vesayeti Türkiye demokrasisinin gündeminden çıkaracağız." dedi.

"Ana muhalefet partisi lideri, Yenikapı ruhundan ayrılmak için binbir bahanenin peşine takıldı." ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu konuda o günkü duruşunu bugün de aynen devam ettiren MHP'ye teşekkür ediyorum. Bu konudaki millet, memleket, menfaatini ön plana alan ve bu yönde sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişikliğinde sona geldik. İnşallah Meclis'e de getireceğiz. MHP'nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonrası Meclisin bileceği iştir." dedi.

"Kırmızı çizgiyi millet çizer"

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma ile ilgili olarak Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosunda birisi, 'Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir...' Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri."

İdam konusu

Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugün partisinin grup toplantısında, idam cezası konusundaki sözlerini anımsattı. "İdam meselesi, bir anayasa meselesidir ve anayasada bir uzlaşma meselesidir." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer siyasi partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Sınırlandırılmış düzenlemeden kastımız ne? Bu ne zaman gündeme geldi? 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Tabii canı yanan millet, şehitlerimiz, gazilerimiz var. Bunların cezasız kalmamasını istiyor. Haklı olarak adaletin yerini bulmasını ve bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmamasını istiyor. Bu talebe, vatandaşın bu feryadına kulak tıkayacak değiliz. Bu bilinmelidir. Ancak bunu da tek başımıza yapamayacağımızı ve bu yapılan düzenlemenin de geriye doğru işlemeyeceğinin de bilinmesini isteriz. Bu çerçevede tabii ki Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Biz de anayasada gerekli teklifimizi bu doğrultuda yapacağız."

"Çıkarılan her krizin ardından çok şükür ki kazanan millet oldu"

Kriz üretenlerin, kaos siyasetinden medet umanların AK Parti'nin kararlı tutumu sayesinde hep ama hep kaybetmeye mahkum olduklarını belirten Yıldırım, "Çıkarılan her krizin ardından çok şükür ki kazanan millet oldu, demokrasi oldu." dedi.

"Türkiye'ye güvenin artarak devam ettiği ortaya konuldu"

Başbakan Yıldırım, "FETÖ terör örgütünün ve onun uzantılarının ısrarla yaymaya çalıştığı 'Türkiye'de ekonomi bozuluyor, istikrarsız bir döneme doğru gidiyor' algı propagandasının aksine küresel yatırımcılar, Türkiye'ye olan güvenin artarak devam ettiğini ve yeni projeler yapma yönünde iradelerini ortaya koydular." şeklinde konuştu.

"F 35 uçaklarının 2018'de gelecek"

Türkiye'nin de içinde olduğu F 35 uçaklarının ilk partisinin 2021 yerine 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda karar aldıklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Yeni nesil birleşik savaş uçakları projesiyle Türkiye savunma kabiliyetini artırmış olacak." dedi.

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

 "Çalışmalarda yeni teknolojilerden daha fazla faydalanılması için Ar-Ge'ye ayrılan kaynağı artırmaya karar verdik. Savunma Sanayii Müsteşarlığı gelecek 4 yıl için Ar-Ge faaliyetlerine, 650 milyon dolar kaynak ayıracak."

"Bütün hızlı tren hatlarının buluştuğu yer Ankara olacak"

Bütün hızlı tren hatlarının buluştuğu yerin Ankara olacağını ifade eden Yıldırım, "Ankara sadece resmi başkentimiz değil, hızlı tren hatlarının da başkenti haline gelecek." dedi.

Yıldırım, "Kanal İstanbul'un çalışmasını Ulaştırma Bakanlığımız büyük ölçüde tamamladı. İnşallah yakın zamanda bunun için de adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Bölünmüş yolların hayat kurtardığına dikkati çeken Yıldırım, "Bölünmüş yollarda trafik yüzde 100'ün üzerinde aktı. Motorlu araç sayısı 8 milyondan, 20 milyonun üzerine çıktı. Ama ölümlü kazalarda hayatını kaybeden insan sayısı yüzde 63 azaldı." bilgisini verdi.