İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Aytun Çıray, Faik Öztrak ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED) Taksim'deki Genel Sekreterlik Merkezi'ni ziyaret etti.

Yaklaşık 40 dakika süren basına kapalı görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, iş dünyasının saygın kuruluşlarından TÜRKONFED'in geniş ve yaygın bir tabanı olduğunu dile getirerek, "Sayın Başkan, ziyaretimiz öncesi kendisine bağlı kuruluşlara bir yazı yazarak, 'nasıl bir cumhurbaşkanı arzuları var' bildirmesini istemişler. Bize, yazılı bir doküman da verdiler. Yaptıkları bu hazırlık için özellikle Sayın Başkana ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum, son derece güzel bir çalışma. Biz de adayımızı belirlerken TÜRKONFED'in taleplerini de büyük ölçüde dikkate alacağız" diye konuştu.

Ortak aklı egemen kılmaya çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Huzurlu bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, saygın bir Türkiye istiyoruz. Cumhurbaşkanı makamına oturacak kişinin saygın, huzurlu bir Türkiye arzu eden, içeride ve dışarıda barışı özleyen, huzuru özleyen bir kişi olmasını istiyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı önümüzdeki süreç içinde netleştireceğiz."

Kılıçdaroğlu, "İsim verdiler mi?" sorusu üzerine, "Özel bir çalışma yapmışlar, o çalışmayı aldık" dedi.

Anket çalışması yaptırıp yaptırılmadığına ilişkin bir soruya da Kılıçdaroğlu, "Çok değişik kuruluşlardan anketler geliyor, biz de alıyoruz ve yararlanıyoruz" karşılığını verdi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, ziyarette Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve "bekledikleri cumhurbaşkanı"nı arz ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu ve Onatça, ortadan ikiye bölünmüş kartondan dev bir kalbin önünde açıklama yaptı. Kalbin anlamının sorulması üzerine Onatça, şunları söyledi:

"Bize bağlı 21 federasyon, 151 dernekteki bütün arkadaşlarımıza, 11 bin kişiye Sayın Genel Başkanın bizi ziyaret edeceğini, 'nasıl bir cumhurbaşkanı' istediklerini sormaya geleceklerini anlattık ve onlardan cevap bekledik. Gelen cevapların neticesini biz bir süzgeçten geçirerek, Genel Başkana sunduk. Bunun bir ana başlığı çıktı. Bizim değerlendirmemizde bu ana başlık şu: Türkiye'de birçok insanın kalbi kırık. Biz, öyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz ki gelen cumhurbaşkanı, bu kırık kalbi birleştirsin. Türkiye'de gazetecinin de işadamının da Soma'daki işçinin de madencinin de kalbi kırık. 'Kırık kalpleri toparlayacak, birleştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var' diye ana başlık koyduk."

Açıklamanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Süleyman Onatça, kartondan yapılan bu kırık kalbin önünde birlikte poz verdi.