ANKARA - Kılıçdaroğlu, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınlarının temsilcilerini parti genel merkezinde kabul etti. 

Uludereliler'in acısının çok büyük olduğunu ve bunu herkesin kabul ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Hükümetin size bir özür borcu var ve o borcun yerine gelmesi gerekiyor'' dedi. Kılıçdaroğlu, bir ülkenin insanlarının, o ülkenin uçakları tarafından öldürülmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. 
Uludereliler'e, ''Acılarınızı unutmak kolay değil'' diyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.
Özellikle Güneydoğu'da, gençleri işsizlik ve yoksulluk nedeniyle kaçakçılık yapmaya mecbur eden politikaların değiştirilmesini gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bölge insanının da fabrikalarda, tarlalarda çalışmasının sağlanması gerektiğini belirtti. 
Uludereliler, sadece adalet istediklerini, ancak hükümetten faillerin bulunması, heron görüntülerini kimin yönlendirdiği, kimin 'vur' emri verdiğini ortaya çıkaracak adım göremediklerini iddia ettiler.