TBMM - Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Madem HSYK'da bir düzenleme yapılması gündemdedir, o halde AKP-CHP-BDP bir araya gelerek Anayasa değişikliğinde uzlaşmanın çarelerine bakmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, milletin sandıkta kabul ettiği Anayasa'ya riayet etmeli, cesareti ve milli iradeye sadakati varsa yapacağı değişikliği millete sormalıdır" şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer ülkemizin milli çıkarları nam ve hesabına bir faaliyet esnasında TIR'lar yollardan çevriliyorsa bunun adı resmen bir rezalet, yok Suriye'deki iç savaşa silah taşınıyorsa bunun da tanımı aynısıyla kepazeliktir."

Suriye'de resmen katliam yapılmaktadır

Suriye'de muhaliflerin yanı sıra, Esad yönetiminin de kan dökmeye devam etmekttiğini belirten Bahçeli, "Varil bombaları masum sivillerin canını almaktadır. İnsanlık Suriye'de rafa kaldırılmıştır. Bu ülke dört bir yandan ateş altına alınmıştır. Suriye'de resmen katliam yapılmaktadır" dedi.

Artık Türkiye'nin hukuku takmayan bir iktidarın kontrolünde olduğunu savunan Bahçeli, "AKP’li bakanlar rüşvet ve hırsızlıkla günlerini gün edip dolarları evlere ve bankalara yığarken, Başbakan Erdoğan da boş durmamış, kamu arazilerini ona buna peşkeş çekmiş, evlatlarını palazlandırmış, yedi sülalesine yetecek serveti biriktirmiştir" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, "Sanki tüm ülkeler, tüm canlılar, tüm beşeriyet, tüm dünya, hatta ve hatta evrendeki diğer tüm varlıklar Başbakan ve hükümetinin başarısını çekemediğinden hedefe yerleştirmişlerdir" ifadelerini kullandı.