ANTALYA

Antalya'da gezi ve incelemelerini sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, Alanya Ticaret Odası tarafından öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, Oda Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

"Terörle de baş ederiz"

Çavuşoğlu, "Şu zor günlerde belirsizliğin olduğu günlerde ki bunları aşarız Allah'ın izniyle. Bu ülke bu millet çok badireler atlatmıştır ve hapsinden daha fazla güçlenerek çıkmıştır. İnşallah yine bu belirsizlik ortamını 1 Kasım'da aşarız" diye konuştu.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle de baş ederiz, terörü de ülkemizden temizleriz. Nasıl mafyaları, çeteleri her şeyi ülkemizden temizlediysek bugün DAEŞ, DHKP-C, PKK terör örgütüyle sonuna kadar mücadelemizi yaparız. Terör nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun bu mücadeleyi yapmak durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti ile kimse baş edemez. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti ile baş edemez. Kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz."

Çavuşoğlu, "Ankara'daki terör saldırısının arkasında ne var, kim neyi hedeflemiş bunu da bulmak, açığa çıkarmak bizim görevimiz. Ama öyle ki hedef Türkiye'nin istikrarı, hedef Türkiye'de AK Parti'yi tek başına iktidara getirmemek. Hatta Türkiye'de seçimleri yaptırmamak. Türkiye'yi kaosa sürüklemek ama biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"Vatandaşların önünü açan çalışmalar"

Antalya'da sulanmamış tarım arazisi kalmayacağına değinen ​Çavuşoğlu, Alanya'nın içme suyu isale hattının yakında tamamlanacağını, taşkınları önlemek için de çalışma yaptıkların, seralarda elektriğin ticari tarifeden değil, sulama suyu tarifesinden ödeneceğini, çiftçilere yönelik destekler vereceklerini aktardı.

Yem ve gübrede KDV'yi sıfıra indireceklerini belirten ​Çavuşoğlu, kış aylarında turizm sektöründe çalışanlara prim desteği vereceklerini, çalışanların artık işten çıkarılmayacağını ifade etti. Alanya'da golf sahaları yapacaklarını, Mahmutlar'a spor tesisleri yaparak, spora ve turizme kazandıracaklarını ifade eden ​Çavuşoğlu, yeni kayak merkezleri de yaptıklarını anlattı.

"Alanya'ya devlet eliyle doğalgazı getireceğiz"

Sağlık turizmi için yatırımlar yaptıklarına değinen ​Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'ya devlet eliyle doğalgazı da getireceklerini, bundan Manavgat'ın da yararlanacağını, binlerce bisikletlinin Alanya'ya geleceğini, kışın da bisiklet sürülebileceğini bildirdi.

Çavuşoğlu, ulaşım konusunda önemli yatırımları olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Pisti açtık, büyüttük. İlk defa da devlet büyüğümüz olarak sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız cumartesi günü Gazipaşa Havaalanı'na inecekler, bu uzun piste. Pistimizi 2 bin 600 metre yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Anamur'a geçecekler."