ÇORUM - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ile partisinin Bahçelievler mahallesindeki semt pazarında düzenlediği milletvekili aday tanıtım programına katıldı.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimlere kısa süre kaldığını hatırlatarak, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini, bu dönemde halkların kazanacağını savundu.

HDP olarak emeğin, özgürlüğün ve direnişin değerlerini sırtlandıklarını ve bu değerlerle halklarının demokratik iktidarını hedefe ulaştırmak istediklerini belirten Yüksekdağ, "2015 genel seçimleri ve bu seçimlerde kazanacağımız zafer bütün Türkiye halklarının birleşerek, kucaklaşarak, karşısındaki sömürücü zalim odakları bertaraf ettiği, onun bütün sınırlarını ve barajlarını anlamsız hale getirdiği bir süreç ve eşik olacaktır" dedi.

"O barajı yıkacağız"

Yüksekdağ, yıllarca karşılarına sınırlar çıkarıldığını savunarak, "Ama şimdi yeni bir anda, yeni bir zamanda yani halkların zamanında, HDP'nin zamanında bütün barajları ve sınırları yıkıp geçiyoruz" dedi.

HDP'yi oluşturan iradenin teslim alınmak istendiğini ifade eden Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Çok şükür her saldırı kuşatmasından alnımızın akıyla başımız dik çıkmayı başardık. Eğer bugün bizler karşısındakilere korku ve telaş salarak yürümeye ilerlemeye devam ediyorsa işte bizlerin bu zamana kadar ortaya koyduğumuz metanet, dirayet ve savunduğunuz değerlere bağlılığınızın bir sonucudur bu. Biz karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşmadık. Sözümüz özümüz. Bugün de sözümüz çok net; o barajı yıkacağız, siz de o barajın altında kalacaksınız."

Kürt sorunun kördüğüme dönüştüğünü öne süren Yüksekdağ, "Barışın, çözümün ve bütün Türkiye halklarının birlikte demokratik bir ülkede yaşamasının bir güvencesi HDP'dir, bizlerdir, halklarımızın gücüdür" dedi.