ELAZIĞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, insana hizmet etmeyi her zaman en büyük görev olarak bildiğini söyledi.

Hiçbir zaman yolsuzluklara göz yummadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Harama ortak olmadım, helalden yana oldum. Vatandaşımı seviyorum, insanımı seviyorum, insanlarımdan yanayım" dedi.

Herkesin istediği siyasi partiye oy verebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sandığa gideceksiniz, hangi partiye oy verirseniz verin, tek istediğim harama ortak olmayın, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyene ortak olmayın. Bakın 'Ben mal varlığımı açıkladım' dedim. Bu ülkeyi yöneten zat, mal varlığını açıklıyor mu? 'Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu. Eyvallah. Peki kardeşim yırtık ayakkabıyla siyasete girdiysen bu milyon dolarlar ne? Bu milyar dolarlar ne? Çocuğumun evinde 1 milyar dolar nakit para yok. Benim genel başkan yardımcılarımın evinde 1 milyar dolar nakit para yok. Ertesi gün dağıt dağıt 30 milyon avro kaldı, böyle bir para da yok. Nasıl para var, alın teriyle kazandığım para var. Varsa param zaten bankada, niye evde saklayayım?"

Başörtülü adaylar

Kemal Kılıçdaroğlu, 25 yıldır başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını, başı açık ya da kapalı ayırmaksızın tüm kadınların başının üstünde yeri olduğunu belirtti.

Kadınların daha fazla siyasete girmesini istediklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu dönemde 53 kadın belediye başkan adayımız var. Hiçbir partide olmadığı kadar. İki belediye başkan adayımızın başı kapalı. Birisi Kovancılar'da birisi Afyon'da. Biri doğuda biri batıda. İnşallah, güneyde de kuzeyde de olacak. İnşallah, Türkiye'nin her tarafında kadınlar belediye başkan adayı olacak" diye konuştu.