TBMM - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmralı'da yapılan görüşmelerin ve terörle mücadele konusunda son günlerde yaşanan gelişmelerin sorulması üzerine Çiçek, terör meselesinin, bir insanlık tecrübesi olduğunu dile getirdi.

Çiçek, ''Bu terör sorunu Türkiye sorunudur, bizim sorunumuzdur, çözecek olan da biziz, başkasından bir şey beklemeyelim. Başkalarıyla işbirliği yapılabilir, destek istenebilir, verir, vermezler şu ana kadar vermediler. Biz çözeceğiz. Bizi ne kadar geniş kapsamlı tutabilirsek, sorunun merhalelerinde karşılaşacağımız engelleri kolay aşabiliriz. Bu sorunu çözerken de bunun kolay olmadığını bilmek lazım'' diye konuştu.

Terörün, önemli de bir sektör, önemli kazanç kaynağı olduğuna işaret eden Çiçek, kimsenin, altın yumurtlayan tavuğun bırakılmasını kolay kolay istemeyeceğini söyledi.

Çiçek, ''Türkiye açısından terör meselesi muhakkak şekilde çözülmesi gereken bir konu. Bu süreçte, bu iş bitmesin diye zaman zaman sıkıntılar gündeme gelebilir. Buna karşılık hepimizin soğukkanlı olması, iyi anlaşılmasına da birlikte yardımcı olmamız lazım. Bilgi verilmesi gerektiğinde verilmelidir. Bilgi edinmek sizin için bir görev ve haktır. İlgililerden soracaksınız, vatandaşa vereceksiniz. Ancak başka ülke uygulamalarında da gördük, her gün, her zaman bu konu Güvenpark'ta konuşulacak konu değil. Hassas süreçte herkesin konuşması gerekiyor mu?'' diye konuştu.

Terörle mücadeleye ilişkin gelinen son süreç başladığından beri yapılan açıklamaların önemli bir kısımın sıkıntılı açıklamalar olduğunu belirten Çiçek, ''Her şeyi konuşmak gerekiyor mu, bilmiyorum. Hepimizin gözardı etmemesi gereken şu; bu iş bitsin mi bitmesin mi? Bitsin istiyorsak bazen meraklarımızı da baskı altında tutacağız'' dedi.