ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin sunumda yaptığı konuşmada, gümrük kapılarının yenilenmesi konusuna önem verdiklerini söyledi.

Gümrük kapılarının yeniden yapılandırılması gerektiğine işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz. Bununla ilgili talimatları verdik. Proje çalışmaları başladı. Birileri Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelemek için çok uluslu senaryolar yazarken, biz Türkiye'nin ufkunu açıyoruz. Birileri Türkiye'nin önüne çukurlar açarken, biz terör nedeniyle kapanan kapıları açıyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimiz bölgeyi teröristlerden temizleyerek, oradaki esnafımızın işini artıracak çalışmalara da kısa zamanda başlarız."