İZMİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çiftçilere yönelik büyük müjdeler verdiklerini belirterek, "Bundan sonra gübrede, yemde vergileri kaldırıyoruz. Helali hoş olsun" dedi.

Davutoğlu, İzmir temasları kapsamında temel atma töreni için karayoluyla Ödemiş ilçesine giderken yol üzerinde bulunan Bayındır'a geçti. Beraberinde eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Canlı Mahallesi'ndeki bir kahvehanede oturan Başbakan Davutoğlu, vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. 

Daha sonra kahvehaneden ayrılan ve yol boyunca vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, Menderes Bulvarı'nda bekleyen vatandaşları görünce seçim otobüsünü durdurarak, bir konuşma yaptı.

Bayındır'a geldiği andan itibaren aile sıcaklığında karşılandığını ifade eden Davutoğlu, "Bayındır'a geldiğimizde bir bacımız dedi ki, 'Ahmet Dayı hoşgeldin.' Dedim ya ailemize gelmişiz. Bayındır'da birilerinin amcasıyız, dayısıyız, büyüklerimizin kardeşiyiz. Allah razı olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah bu memleketi sadece bu bölgede değil dünyada ay yıldızıyla yükselen bir yıldız eylesin" diye konuştu.

"Gül yürekli şehir"

Bayındır'ın tüm Türkiye'ye çiçek gönderen, gül yürekli, gül muhabbetli, güzel insanların yaşadığı bir yer olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu topraklar daha da bereketlensin diye çiftçilerimize yönelik büyük müjdeler verdik. Bundan sonra gübrede, yemde vergileri kaldırıyoruz. Helali hoş olsun. Genç kardeşlerimi görüyorum. Buralar bereketli topraklar, genç kardeşlerimizin çiftçilik yapmak istedikleri anda ceplerine 30 bin lira karşılıksız hibe veriyoruz. Yeter ki bu topraklar şenlensin."