ANKARA 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Yabancı öğrencilerin Türkçelerini de çok beğendiğini belirten Arınç, öğrenciler tarafından Mihriban türküsünün seslendirilmesi ve Abdurrahim Karakoç'un bir şiirinin okunmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

Yazılı metne bağlı kalmadan konuşmak istediğini söyleyen Arınç, ''Ben gönlümden geçeni birdenbire söyleyen birisiyim, zaman zaman da başıma işler geliyor bu sebeple. Ama gönlüm ne derse dilimden o çıkar Allah'a çok şükür. Bana ne getirirse getirsin önemli olan vicdanımın, gönlümün sözünü söylemek ve dinlemektir'' dedi.

THK'nın köklü bir kurum olduğuna dikkati çeken Arınç, geçmişte kurumun yersiz tartışmalara hedef olduğunu anlattı.

Bundan 10 sene öncesine kadar THK dendiği zaman post kavgası yapan bir kurumun akla geldiğini ifade eden Arınç, kurumun ideolojik çekişmelerin, suçlamaların merkezi haline getirildiğini söyledi.

Arınç, şöyle konuştu:
''Büyük Atatürk'ün kurduğu çok büyük hedefler için merkez yapılan bir kuruluş nasıl olur da bir kurbanın derisi üzerinden siyaset yapmanın merkezi haline gelir? Bundan üzüntü duyan bir arkadaşınız olarak bugün gelinen noktayı ayakta alkışlamak istiyorum.''

Konuşmaların ardından Arınç'a plaket verildi ve pilot montu hediye edildi. Arınç, daha sonra hangarları gezdi ve uçakları inceledi. Bir uçağın pilot kabinine oturan Arınç'a, uçak hakkında bilgi verildi.