ANKARA  - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Partili gençlere hitap ederken, "Türkiye'de bir toplumsal isyan başlatıldı, adına 'Gezi olayları' dediler. Bakın, herkes sus pus oldu, büyük bir dalga geliyordu, kimse fark etmedi sadece siz fark ettiniz. Bir afiş hazırladınız, afişte 'yedirmeyiz' yazıyordu" dedi.

Akdoğan ATO Congresium'daki AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "Ankara Gençlik Buluşması" adındaki etkinliğe katıldı.

Gençlere, "Sizler Asım'ın neslisiniz, sizler Fatih'in torunlarısınız, sizler Erdoğan'ın gençliğisiniz, sizler Davutoğlu'nun gençliğisiniz" şeklinde seslenen Akdoğan, "sizleri seviyoruz, iyi ki varsınız, sizler AK Parti'nin geleceğisiniz, sizler Türkiye'nin geleceğisiniz" dedi.

Akdoğan, gençlerin çok büyük bir oyunu bozduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: 

"Farkında mısınız nasıl büyük bir oyunu bozdunuz. Türkiye'de sizler oyunu bozmasaydınız, bugün AK Parti iktidarı yoktu. Türkiye'de bir toplumsal isyan başlatıldı, adına 'Gezi olayları' dediler. Bakın, herkes sus pus oldu, büyük bir dalga geliyordu, kimse fark etmedi sadece siz fark ettiniz, bir afiş hazırladınız. Hatırlıyor musunuz o afişi? 'Yedirmeyiz' yazıyordu. Ben televizyona çıktım, 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedim. İşte o zaman herkes fark etti, siz oynanan oyunu bozdunuz. İnşallah 7 Haziran'da gençler, bu oyunu bozacak çünkü bu, gençlerin iktidarıdır." 

"Seçme ve seçilme yaşını 18 yapalım" dediklerini hatırlatan Akdoğan, "Bunlar var ya ortalığı ayağa kaldırdılar. MHP basın toplantısı düzenledi, yanına gençleri aldı, dediler ki 'bunlar mı Türkiye'yi yönetecek.' Çocuklara hakaret ettiler. Evet, siz Türkiye'yi yöneteceksiniz, bunlar Türkiye'yi yönetecek. Yeni Türkiye'yi gençler inşa edecek" diye konuştu.

Etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bölge milletvekili adayları ile AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de katıldı. Partinin Ankara ilçe başkanlarına, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi.

Öte yandan İletişim uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ da liderlik ve performans üzerine "mazeret yok" başlığıyla kısa bir konuşma yaptı.

"Vefa, manevi tutkaldır, bağdır, samimiyettir"

Akdoğan, etkinlik öncesinde ATO Toplantı salonunda, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen "ASTOP Vefa Ödülleri" törenine katıldı.

Törende, eski bakanlardan Kazım Oksay'a ödülünü veren Yalçın Akdoğan, vefanın hem siyasette hem sivil toplumda hem de iş dünyasında çok değerli bir kavram olduğunu söyledi.

Akdoğan, tecrübenin büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, "Tecrübe kadar vefa da değerlidir çünkü vefa, manevi tutkaldır, manevi bağdır, samimiyettir. Geçmişine sahip çıkmayanlar geleceği kuramazlar, inşa edemezler. Önemli işler yapmak, önemli misyonlar yürütmek kadar vazifeyi layıkıyla neticelendirmek de önemlidir" ifadesini kullandı. 

Sloganlarının "Her şey Türkiye için" olduğunu anımsatan Akdoğan, ülkeyi yüceltmeye ve millete hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti.