TBMM - BDP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın başkanlığında toplandı.

Buldan, bir bileşini olarak HDP'ye başarılar dilediklerini belirtti ve bu grup toplantısını onlara ayırdıklarını ifade etti.

Ardından kürsüye gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı (Eş Başkan) Ertuğrul Kürkçü, milletvekillerinin tutuklu olmasını eleştirdi ve hemen yarın serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

Öğrenci evleri konusundaki tartışmalara da değinen Kürkcü, şu görüşleri ileri sürdü:

"Öğrenci evlerine, yaşam tercihlerine yönelik saldırılar, aslında sadece öğrencilere değil toplumun tamamına yöneliktir.  Bu gençleri kimse Tayyip Erdoğan'a emanet etmiş değildir. Kim, kimin evinin içinde ne olduğunu merak edebilir? Ben merak ediyor muyum senin evinde oluyor diye.

12 Mart 12 Eylül generallerinin ahlakını dervalmışsın, bu halka ahlakçılık tasliyorsun. Halk kendi ahlakından sorumludur. Sen ahlak peşinde misin? O zaman önce üniversitede öğrencilere not karşılığı tecavüz eden, senin atadığın profesörlerine, doçentlerine, doktorlarına söz geçir.

Evlerimizi dikizlemeyin. Buna hakkınız yok. Ev, özel yaşamın en mahrem yeri. Herkes orada nasıl biliyorsa öyle yaşıyor.

Adana Valisi gibi buradan vazife çıkaranları uyarıyoruz. Siz o lafları kendinize layık görebilirsiniz ama bir yurttaşımıza öyle seslendiğin zaman o lafları iade ederiz, ediyoruz; Ne diyorsan, osun sen."

Kürkcü'nün konuştuğu kürsüde, HDP yazısı ve amblemi yer aldı. Bu arada, HDP'nin Meclis'te grubu olmadığı için Kürkcü'nün konuşması da Meclis TV tarafından yayınlanmadı.