GAZİANTEP

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir otelde düzenlenen ''Pazar Sohbeti''nde, gündemlerindeki en önemli konulardan birinin yeni anayasa çalışmaları olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmadan önce ''Bu komisyon çalışmalarından hiçbir şey çıkmayacağını, zaman kaybı'' olduğunu söylediğini hatırlatarak, aradan geçen sürenin kendisini haklı çıkardığını ifade etti.

Yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Tayyar, ''Ergenekon'' ve ''Balyoz Planı'' davalarıyla ilgili soru üzerine, Türkiye'de bu mücadelenin gerçek manada sonuçlandığını düşünmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Yıllardır mücadele ettiğimiz o derin ve merkezi yapı, her ne kadar dizlerinin üzerine çökmüş gibi görünse de tümden yok edilmiş değildir. Eğer biz 12 Eylül Referandumuyla birlikte bu derin devletin tasfiye edildiğini düşünüp rehavete kapılırsak, yarın güç kaybettiğimiz anda bunlar bizim sırtımızda tepinirler. AK Parti'ye hayat hakkı tanımazlar.

Bu yapı, yeni dönemde uzlaşarak ayakta kalmanın yolunu arıyor. Fakat bu teknik olarak çok da mümkün gözükmüyor. O zaman AK Parti'yi kendine kalkan yaparak ya da AK Parti'nin içinde yer alarak varlığını koruma ve güçlendiği zaman siyasi idareyi alt etme mücadelesi içerisindedir.''