ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, ''CHP'de çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi'' dediğini kaydetti.
CHP'nin 89 yıllık tarihinde hiçbir zaman yüz değişimi yaşanmadığını ifade eden Tekin, ''Yüzümüze baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüyoruz. CHP'de yüz nakli olmaz. Sayın Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor'' dedi.
Tekin, ''CHP'nin 30 yıl önce ne ise bugün de aynı olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın yüz değişimini yanlış adreste aradığını'' ifade etti.

'BİZİ DENİZ FENERİ İLE Mİ KARIŞTIRDIĞINIZ?'
Tekin, savcılığın kendisinin de başkanı olduğu Toplumsal Eğitim ve Geliştirme Derneği'nin Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) hakkında soruşturma açtığını ifade etti.
Soruşturmanın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ''kanuna aykırı eğitim kurumu açmak'' gerekçesiyle ihbarı üzerine açıldığını belirten Tekin, CHE'nin kamu kaynaklarını kullanmayan sivil bir sosyal proje olduğunu savundu.
''Ciddi bir mücadele ve ciddi bir çalışma, sonuç olarak bir fezlekeye dönüştü'' diyen Tekin, derneğin kırsal kesimde özellikle yoksul insanlara yönelik projeler geliştirdiğini anlattı. Tekin, şöyle konuştu:
''Devletin yapamadığını bir sivil toplum örgütü ve gönüllülerle yapılan bir çalışmayı, siz savcılığa ihbar edeceksiniz ve savcılık da bununla ilgili soruşturma açacak. Bizlere de fezleke gönderecek. Hiç önemli değil bin tane fezleke de gönderseniz, bir milyon soruşturma da açsanız biz inandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz''
CHE'de 2 bine yakın kadının okuma-yazma öğrendiğini belirten ve yapılan çalışmalar hakkında rakamsal bilgiler veren Tekin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i CHE'de tiyatro eğitimi alan gençlerin sergilediği oyunu izlemeye davet etti.
''Burası sizi niye rahatsız ediyor? Bizi Deniz Feneri ile mi karıştırdığınız?'' diye soran Tekin, tüm çalışmaların açık olduğunu söyledi.
Tekin, yakın zamanda çeşitli illerde yeni CHE'lerin açılacağını da sözlerine ekledi.
'ERDOĞAN KARAKTER NAKLİ YAPTIRMIŞ'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında, yaptığı konuşmayı eleştirdi.
Erdoğan'ın, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, ''Bana lisede hendek atlattılar'' dediğini ifade eden İnce, ''Sayın Başbakan kendisinden başka bir gerçeği bilmediğinden, hafızasının ve bilgisinin zayıflığından olsa gerek yaşadığı durumu sadece İmam Hatip Lisesi mezunlarına uygulanmış bir durum gibi anlatmaktadır. Oysa benzer durum tüm meslek lisesi mezunları için de geçerli bir uygulamaydı'' dedi.
İnce, Başbakan Erdoğan'ın, dün ''yüz naklinden, doku naklinden'' de söz ettiğini belirterek, her sözün, önce söyleyeni anlattığını belirtti. İnce, şunları kaydetti:
''Yetiştiği Milli Görüş Okulunu unutup, ilk fırsatta Sayın Erbakan'ın deyimiyle dersten kaçan Erdoğan, doku nakli yapmamış da karakter nakli yaptığı çok açıktır. Milli Görüş gömleğini çıkartarak, eski hocası Sayın Erbakan'ın deyimiyle Siyonizm'in gömleğini sırtına giyerek, Kaddafi'den insan hakları ödülü alarak ve onun öldürülmesine çantayla para taşıtarak dünya tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı karakter naklini yaptırmıştır. Bu karakterin özellikleri anlatmakla bitmez. En temel özelliği A dediği bir konuda Z diyebilme başarısını göstermesidir.
Birkaç gündür gazetelerde bir haber var. Cennetten size yer vereceğiz diye insanlar dolandırılmış. Yapılan bu dolandırıcılıkla, Deniz Feneri dolandırıcılığı arasında çok sayıda benzerlik vardır. Her ikisi de inanç istismarıdır. Her ikisi de inançlı insanın temiz duygularının sömürülmesidir. Ama iki dolandırıcılık arasında bir fark vardır. O da Deniz Feneri dolandırıcılığını yapanların Başbakan'ın yakın arkadaşları olmasıdır. Birkaç gün içerisinde 'cennetten yer satacağız' diye dolandırıcılık yapanlar da Başbakan'ın arkadaşları çıkarsa şaşırmayın. Çünkü bunlar dolandırıcılarla arkadaşlık yapan, onlara arka çıkan bir siyasi zihniyettir.''