Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, ''Saadet Partisi'nin oy oranının çok düşük olduğu söyleniyor ama bir haftadır manşetlerde milli görüşten ve Erbakan'dan bahsediliyor'' dedi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının birinci ölüm yılı nedeniyle Saadet Partisi İlçe Başkanlığı'nca Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen anma etkinliğine katılan Erbakan, babasını rahmetle andıklarını söyledi.
Babasının ömrünü son nefesine kadar canı ve malıyla cihat ederek, kendilerine cihat etmeyi öğreterek geçirdiğini belirten Erbakan, şöyle devam etti:
''(Bir elime güneşi, bir elime ayı koysanız davadan dönmem) diye mücadele etti. Bölünmeden, parçalanmadan, birbirlerine kenetlenmiş bir şekilde onun müjdelediği fetihleri bizler gerçekleştireceğiz. Bütün bir camia olarak birlik içinde mücadelemizi yapacağız. 2. Yalta Konferansını kuracağız. 54. Hükümette nasıl 35 milyar lira kaynak bulduysak, bir sene içinde 100 milyar lira kaynak bulacağız. Hiç borç almadan, tatlı reçetelerle bunu yapacağız. Merhum liderimizin D8 projesini canlandıracağız, Büyük Ortadoğu Projesi'ni yırtıp atacağız.
Saadet Partisi'nin oy oranının çok düşük olduğu söyleniyor ama bir haftadır manşetlerde milli görüşten ve Erbakan'dan bahsediliyor. Milli görüşle yatıp, milli görüşle kalkıyorlar. Anketlerde oranı düştüyse neden bizimle yatıp bizimle kalkıyorsunuz?''
Babası için ''Erbakan'ı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek lazım'' diyenler olduğuna işaret eden Erbakan, ''Erbakan'ın üzerine kurşun da dökseniz bitiremezsiniz'' diye konuştu.
Erbakan, babası gibi malını ve canını ortaya koyarak davaları uğruna hizmet etmeyi sürdürdüğünü ve bu yoldan dönmeyeceğini sözlerine ekledi.
Necmettin Erbakan'ın hayatından kesitlere yer verilen belgesel filmin de gösterildiği etkinliğe, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Oturak, Tavşanlı İlçe Başkanı Halil Poyraz ve partililer katıldı.