KAYSERİ

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Şunu herkes bilsin ki Türkiye'nin içinde ve dışında yakınında ve sınırında hiçbir gayri meşru yapılanmaya Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade etmez ve etmeyecektir" dedi.

Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanlığının düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın içinde bulunduğu zor dönemde, Türkiye'nin de yer aldığı coğrafyada yeni harita çizmeye çalışan, çok uluslu şirketlerin oluşturduğu, büyük devletlerin o konuda piyon olarak görev yaptığı bir sistemde güçlü bir iktidarın Türkiye için büyük bir şans olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinde Devlet Bahçeli'nin 'hayır' demesinin hayra vesile olduğunu belirten Elitaş, şöyle konuştu:

"Muhalefet ile iktidarın bir araya geldiği ama kerhen birlikte olduğu bir Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada gücünün etkisinin ne olacağını şimdi düşünmek dahi istemiyoruz. Bir taraftan iç meselelerle uğraşıyoruz. Türkiye'nin içinden Kürt hareketi diye ortaya çıkıp, Kürt hareketi diyerek Kürt kardeşlerimize zulmeden, işkence eden bir terör belasıyla mücadele ediyoruz. Ondan önceki dönemde Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimizi çeşitli söylemlerle aldatan, onları kendi taraftarı yapmaya gayret eden ve bir manada başarılı olan ama son zamanlarda oraları işgal edip devletin bütünlüğünü ortadan kaldırmak, milli birlik ve beraberliğimizi yok etmek için gayret gösteren terör örgütüyle yapılan mücadeleye bir adım dahi geri atmadan devam ediyoruz."

Suriye meselesi

Türkiye'nin etrafında olayların devam ettiğini ve Suriye'de 5 seneye yakın bir zamandır bir katliam yaşandığını ifade eden Elitaş, 400 bin insanın Suriye Devlet Başkanı Esed tarafından katledildiğini belirtti.

Dünyanın bu zulme gözünü yumduğuna dikkati çeken Elitaş, şunları söyledi:

"Dünya umursamaz şekilde devam ediyor. Hayvan haklarına çok büyük hassasiyet gösteren dünya insan haklarını rafa kaldırmış. Dünya, zulmedilen, işkence, edilen, başlarına bomba yağdırılıp öldürülen çocukları, sivil halkı bir tarafa bırakmış başka şeylerle uğraşıyor. Türkiye'nin güneyinde Suriye'nin kuzeyinde yeni bir yapılanma yapmak için gayret gösteren farklı oluşumlar var. Şunu herkes bilsin ki Türkiye'nin içinde ve dışında yakınında ve sınırında hiçbir gayri meşru yapılanmaya Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade etmez ve etmeyecektir. Zulüm altında kalmış Suriyeli kardeşlerimiz sığınılacak liman olarak Türkiye'yi gördüler. 2 milyon 600 bin insan Türkiye'de. 400 bine yakını kamplarda yaşamlarını idame ettiriyor, misafir olarak ülkemizde bulunuyor. 2 milyon 200 bini Türkiye'nin çeşitli vilayetlerde bizim aramızda gönül misafiri olarak bulunuyorlar. Bin kilometreye yakın sınırımız olan bir ülkeyle ortaya çıkabilecek her türlü olumsuzlukların bizi en yakından ilgilendirdiğini herkesin bilmesi gerekir."