AFYONKARAHİSAR - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ülkede etnik ayrışmaya yönelik mezhepsel tartışmalar yaşandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılmasının ülkeye büyük zarar vereceğine inandıklarını vurgulayan Türker, "Diyanet İşleri Başkanlığını, bütün mezheplere eşit mesafede olmasını sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi yurttaşlarımızın yönetimde yer alacağı düzenlemeler olacaktır" dedi.

Bir gazetecinin, "DSP'nin barajı geçme gibi olası bir durumda koalisyon ortağı olur musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Türker, "DSP'nin her seçimde temel hedefi, iktidar olmaktır. Tek başına ya da iktidar ortağı olmaktır. Biz, o günün koşullarında koalisyon yaparız" yanıtını verdi.

"AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusunu da Türker, bunu tehlikeli gördüklerini belirterek,  "Şu anda AK Parti ile koalisyon yapmak tehlikelidir çünkü söylediklerimizin ve bütün eleştirilerin içi boşalmış olur" şeklinde yanıtladı.