Doğru: MİT Müsteşarı da ifade verebilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru: Askerlerin ifadesi alınıyorsa MİT Müsteşarı da ifade verebilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, ''Askerlerin ifadesi alınıyorsa MİT Müsteşarı da ifade verebilir'' dedi.
Doğru, MHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin her gün yeni gündemlerle insanların esas gündemlerini ortadan kaldırdığını öne sürdü.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı soruşturmaya da değinen Doğru, şöyle konuştu:
''Askerlerin ifadesi alınıyorsa MİT Müsteşarı da ifade verebilir. En azından insanların vicdanının rahatlaması konusunda ifade vermelidir. AK Parti eğer bu sorgulamaya karşı çıkıyorsa, gizlediği bir şey var demektir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bunun hesabını soracaktır. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının ne varsa eteklerinde hepsinin ortaya dökülmesinin gerekli olduğu bir zamanda yaşıyoruz.''
Doğru, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok önemli değerlerine saldırıların yapıldığı bir dönemde, Türkiye devletinin bölünmeye doğru süratli bir şekilde götürüldüğü bir süreç yaşandığını iddia etti.
''Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içerisinde dağlarda bile söylenemeyen şeyler söyleniyor'' diyen Doğru, şöyle devam etti:
''Terör örgütü elebaşı ile MHP bakanlarından birinin görüştüğü ileri sürüldü. Katil Abdullah Öcalan yakalandı idam edilmedi deniliyor. Biz, Öcalan'ın dosyasının TBMM'de oylanmasını istedik. İdam cevabına evet denilmeyecekti. MHP üyeleri o dönemde idam cezasının kaldırılmaması için uğraşmıştır. Türkiye hala idam cezasının kaldırılmasının faturasını ödemektedir. Şu anda terör örgütü üyeleri ülkemizde istediğini yapıyor.''
Mayıs ayına kadar teşkilatların kongre sürecinin devam edeceğini ifade eden Doğru, kongrelerle dünyanın her tarafına önemli mesajlar verileceğini sözlerine ekledi.