ANKARA - Destici, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm teşkilatları bilgilendirdiklerini, avukatların hazırlık yaptığını, hazırlıkların bitmesinin ardından ise elektrik ve doğalgaza yapılan zamları Tüketici Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Yapılan zamların gerekçelerinin yeteri kadar vatandaşlara açıklanmadığını öne süren Destici, ''Zam furyasıyla karşı karşıya kaldık. Bunlar neyin zammı. Enerji'de dışa bağımlılığı azaltmak için yeni bir strateji geliştirilmiyor, vizyon ortaya konmuyor. Hükümet bu zamların gerekçesini şeffaf olarak açıklamadır'' diye konuştu.

''Muhsin Yazıoğlu'nu ve Şehitleri Anma Günü'' kapsamında Avrupa'da çeşitli ülkelerdeki Türk vatandaşları ile bir araya geldiklerini anımsatan Destici, şöyle konuştu:

''Hollanda ziyaretinde havalimanında yeşil pasaport sahibi olmamıza rağmen 2 saat bekletildik. Sadece bizlere değil oradaki Türk vatandaşlarına da bu ayrımcılığın yapıldığını öğrendik. Dışişleri Bakanlığı'nın acilen bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız Türkçe ve din eğitimi alamıyor. Bu eğitimler oradaki vatandaşlarımız kurduğu dernekler ve camiler aracılığıyla yürütülüyor. Ancak bu yerlerde yetersiz kalıyor. Hükümet oradaki vatandaşlarımız bu eğitimleri alması için girişim başlatmalıdır.''

Destici, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin kanunlaşmasına desteğini bir kez daha ifade etti.