TBMM - Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, PKK'lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, ''İntibalara baktığımızda sanki derin bir PKK işi var gibi geliyor. PKK da kendi safralarından temizlenmek için gayret göstermeli. Bugün ya da yarın Fransa'daki, Paris'teki gençler, bu konuyla ilgili Hükümeti protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenleyecek.

Daha Fransız polisinin araştırması, soruşturması ortaya çıkmadan, olay vuku bulur bulmaz AK Parti iktidarına karşı bir protesto yürüyüşü düzenliyorlarsa, bu derin PKK'nın, iç hesaplaşmanın, 'niye böyle oluyor' diye kavga çıkarmanın bir tezahürüdür diye düşünülebilir'' görüşünü ifade etti. 

Elitaş, ''Başbakan'ın İmralı adasına televizyon gönderilmesi talimatı''nın sorulması üzerine, ''İmralı'da zaten radyo vardı, tek kanala ayarlanmış. Burada da her türlü imkan sağlanıyorsa, teknoloji de varsa, İmralı'dakinin de televizyon izlemesi normal bir durumdur. Onu da dikkate almak lazım'' karşılığını verdi.

Elitaş, kabine revizyonu ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Sayın Başbakan'ın takdir yetkisindedir bu iş. Milletvekilleri olarak 'şu göreve geleceğiz' diye hiçbir şeye talip olmadık. Hangi görev verilirse hakkıyla yaparız. Bu benim istememle, başkasının arzu etmesiyle değil, kısmetle olan bir şeydir. Kimin kısmetinde varsa kimse engelleyemez, kısmetinde kimin yoksa kimse de bunu yerine getiremez'' diye konuştu.