GİRESUN - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Özellikle son günlerde Demirtaş'ın cici olarak gösterilmesi, parlatılması, sevdirilme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Halbuki bizim bildiğimiz Demirtaş" dedi.

Bakan Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun denetiminde yurtdışında belli tarihler arasında yapılan oy kullanma işlemlerinin tamamlandığını, gümrük kapılarında ise devam ettiğini hatırlattı. 

Canikli, yurtdışındaki vatandaşlara oy hakkı tanınmasının, AK Parti'nin samimiyetinin, demokratik standart ve ilkelere olan inancının yansıması olduğunu söyledi.  

Açık ve şeffaf bir seçim sürecinin yaşandığını dile getiren Canikli, Türkiye'nin artık demokratik olgunluğa ulaştığını, bu konuda Türkiye'de kurumsal bir yapı oluştuğunu, demokratik standartları büyük oranda sağlıklı şekilde uygulayan bir ülke konumuna geldiğini kaydetti. 

"Demirtaş'ı cilalamaya çalışıyorlar"

1999 seçimlerinde 5 siyasi partinin barajı geçtiğini, siyasi yelpazenin solundaki partilerin yüzde 22, sağındakilerin ise yüzde 78 oranında oy aldığını hatırlatan Canikli, "Doğal olan Sayın Bahçeli'nin başkanlığında Milliyetçi Hareket Partisi'nin büyük ortak olacağı bir koalisyon hükümetinin kurulmasıydı ama hiç tahmin edilmeyen gerçekleşti. Demokratik Sol Partisine başbakanlık verildi. Doğal olmayan, tahmin edilmeyen, hayal bile edilmeyen ihtimal gerçekleşti. Yine birileri, ipleri yönetenler, ipleri elinde bulunduran ya da 'üst akıl' dediğimiz, talimatı verdi. Bu şekilde hükümet oluşumu gerçekleştirdi" dedi.

Canikli, 7 Haziran itibarıyla buna benzer bir hükümet modeli üzerinde ve "üst akıllar"ın talimatıyla çalışıldığını dile getirerek, "O nedenle HDP'yi, daha doğrusu Demirtaş'ı parlatmaya, onu cilalamaya çalışıyorlar ve barajı geçirmeye çalışıyorlar. Bunu Milliyetçi Hareket Partisi, CHP ile birlikte yapıyor" şeklinde konuştu.

"Hiç olmaz' denilen gerçekleşmişti"

"Hiç olmaz" denilen Demokratik Sol Parti ve MHP birlikteliğinin gerçekleştiğini belirten Canikli, 7 Haziran seçimleri sonrasında da hiç kimsenin "HDP ile MHP bir araya gelir mi" diye sormaması gerektiğini söyledi. 

Canikli, "Özellikle son günlerde Demirtaş'ın cici olarak gösterilmesi, parlatılması, sevdirilme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Halbuki bizim bildiğimiz Demirtaş. Tüm Türkiye'nin bildiği Demirtaş" değerlendirmesinde bulundu.