DENİZLİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli temasları kapsamında konakladığı otelde, kentte faaliyet gösteren yerel sanatçılarla bir araya geldi. Basının kısa süreli görüntü almasına izin verilen görüşmenin ardından sanatçıların görüşlerini, eleştirilerini, sorularını aldığını belirten Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin Danıştay 10. Dairesi'nin tazminat kararına ilişkin değerlendirmesini sorduğu Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demek ki bu ülkede hakimler var. Benimle ilgili iftira dolu çok şey söylendi, sahte raporlar hazırlandı, iftiralar atıldı. Sonuçta gitti mahkemeden döndü. Bunun hesabını aslında dönemin Başbakanının vermesi lazım."

"Gazeteciler özgür ortamda çalışmalı"

Kemal Kılıçdaroğlu, sorular üzerine gazetecilerin önünün açılması gerektiğini vurgulayarak, "Siyasal iktidarın, Sayın Başbakanın bu konuda çok duyarlı davranması, haber peşinde koşan gazetecilerin önünün açılması lazım. Onlara baskı kurulması, tutuklanması, gözaltına alınması değil, tam tersine onların özgür bir ortamda çalışmasının yollarının açılması lazım" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "PKK'nın silah bırakacağı konuşuluyor, HDP ile hükumetin ortak açıklama yapacağından bahsediliyor" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Silah bırakılırsa çok memnun oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, Abdullah Öcalan'ın seçim öncesi ev hapsine alınacağının iddia edildiğinin belirtilmesi üzerine, "kendilerine ulaşan herhangi bir bilgi olmadığını" kaydetti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindekilerle Denizli Devlet Hastanesi'ne giderek, geçen hafta boşanmak istemeyen kocası tarafından bıçaklanan A.Ö'yü tedavi gördüğü serviste ziyaret etti.