ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle ilgili, ''Yeni görev alan arkadaşlarımızın da mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Kendilerini tebrik ediyorum'' dedi.

Arınç, CNN Türk televizyonunda yayınlanan Aykırı Sorular programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikleri nasıl yorumlayacağına ilişkin soru üzerine Arınç, programın önceden planlandığını, gelişmeler üzerine bir araya gelinmediğini belirtti.

Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğin hayırlı olmasını dileyen Arınç, şunları söyledi:

''Yazılıp, çizilip, konuşuluyordu kabinede değişiklik olacağı. Bu tamamen Başbakanın takdirinde olan bir konu. Çalışma arkadaşlarını, ekibini zaman içerisinde bazı değişimlerle karşımıza çıkarıyor. Ben öncelikle görev yaparken bugün için ayrılmış olan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çok başarılıydılar. Şimdi yeni görev alan arkadaşlarımızın da mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Kendilerini tebrik ediyorum.''

''AK Parti dinamik, demokrasiyi benimsemiş bir parti''

AK Parti'nin dinamik, yarışmacı, demokrasiyi benimsemiş bir parti olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

''Biz siyasette yarışmacı siyaset jargonunu benimsemiştik. Yani bu partide görev alan, almak isteyen herkesin önü açık olmalı, başarı onu her yere getirebilmeli. Önüne engel çıkarılmamalı. Bu süreç içerisinde değişim ve dönüşüm zorunludur. Yani bu bir siyasi taktik olduğu kadar herkesin aklıyla bulabileceği bir metottur. Yani herkes aynı noktada sürekli kalamaz kalmamalı''.

Bakanların hükümet içsinde kendi alanlarında projeleri, yapmak istedikleri ve ekipleri olduğunu, bu çalışmalarını süreç içerisinde de başarıyla yürüttüklerini belirten Arınç, zaman içerisinde partide başka isimlerin de bakanlık yapabileceğini söyledi.

''Bakanlığında başarılı''


Arınç bir başka soru üzerine de şöyle konuştu:

''İdris Naim Şahin arkadaşımız Partimizin uzun yıllar genel sekreterliğini yaptı ve haklı olarak bir bakanlığa atandı. Bakanlığı belki kısa süreli oldu ama bu süre içerisinde ben bakanlık teşkilatı içinde genel kabul gördüğüne inanıyorum. Ama gazetelerde yazılan, kendi konuşmaları, o konuşmalar sebebiyle birilerinin onu eleştirmesi konusu tamamen vicdanların takdir edeceği bir konu. 'Bu görev değişikliğinin onlarla irtibatı var mı, yok mu' derseniz. Vardır desem de yoktur desem de bu benim ağzımdan çıkacak bir söz değil. Ben İdris Naim Şahin arkadaşımızın bakanlığında başarılı olduğunu, en azından bakanlık teşkilatının Emniyet Genel Müdürlüğü de olmak üzere, valiler de olmak üzere, kaymakamlar da olmak üzere onun kişiliğinden ve bakanlığından memnun olduğunu biliyorum.''

''Yadırganacak bir isim değil''

Arınç, İçişleri Bakanlığına Güler'in atanmasının ''zeytin dalı'' olarak görülüp görülemeyeceğine ilişkin de ''İsim olarak Muammer Güler Bey'e kimsenin itirazı olmaz. Çünkü uzun yıllar idarecilik yaptıktan sonra yine uzun yıllar İstanbul Valiliği yaptı. 15 milyonluk nüfusu olan bir kenti başarıyla yöneten bir insan. Şu anda da milletvekili olduktan sonra İçişleri Komisyonu Başkanı oldu'' dedi.

Muammer Güler'in güler yüzlü olduğunun söylenmesi üzerine de Arınç, ''Güler yüzlü bir insan. Medeni ilişkileri var... Ben iyi bir isim olduğunu düşünüyorum diğer bütün arkadaşlarım gibi. Yadırganacak bir isim değil'' dedi.

''Kılıçdaroğlu partisine hakim değil''

Arınç, dün TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında yaşananlara ilişkin olarak da şunları söyledi:

''Akşam gördüğüm sosyal demokrat bir parti değildi. Kemalist, laik, solcu, belki de faşist damarı çok ortaya çıkmış... Çok tuhaf kavramlar... Tam bir bulamaç ortaya çıktı. Sonunda ulusalcılık gibi karşımıza çıktı. Akşamki tablo böyleydi. Sayın Kılıçdaroğlu, partisine hakim değil, görebildiğim kadarıyla. Belki bilerek dün akşam orada olmadı. Çünkü alanı tamamen onlara terk etmişlerdi. İki grup başkanvekilinin ikisi de orada yoktu. Meydan, Ülker Tarhan'a ve onun ekibine kalmıştı. En azından tutanakları bugün veya yarın okurlarsa ekibinin dün ve evvelsi gün genel kurulda neler söylediklerini CHP'nin Genel Başkanı'nın görmesi gerekir.''

Arınç, dün akşamki olayın basit bir şey olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun bu konu üzerine eğilmesinde fayda bulunduğunu dile getirerek, ''Bunlar sağa sola, topu taca atarak geçiştirilecek basit şeyler değil. Parti içerisindeki bir damarın partide Kılıçdaroğlu'ndan da memnun olmadığını gösteren bir tablo var'' dedi.