AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Anayasa'nın 114. maddesi kapsamında kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapan Davutoğlu, mesaisinin öğleden sonraki kısmını ise AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarına ayırıyor.

Adaylar üst komisyonda belirleniyor

AK Parti genel merkezinde seçim çalışmaları iki aşamalı olarak yürütülürken bu kapsamda, 3 bin 656 aday adayı başvurusunun alt komisyonlar tarafından incelenmesi tamamlandı. İl ve ilçe teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile belediye başkanları genel merkeze davet edilerek aday profilleri üzerinde geniş değerlendirme toplantıları yapıldı.

Alt komisyonlar değerlendirmelerini, rapor şeklinde başkanlığını Davutoğlu'nun yaptığı üst komisyona sundu. Üst komisyon, Davutoğlu'nun programı çerçevesinde aday adayları ile ilgili incelemelerini sürdürüyor. 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri 

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden aday adayı olan isimler titiz bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Aday tespitinde bölge seçmeni üzerinde etkili olabilecek isimlere yer verileceği belirtildi. 

Aday listeleri hazırlanırken bölgedeki kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de görüşleri alındı. 

Aday tanıtımı ve seçim beyannamesi hazırlıkları sürüyor

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı seçim takvimi kararı doğrultusunda milletvekili aday listesini yarın akşam YSK'ya bildirdikten sonra Başbakan Davutoğlu da partisinin milletvekili adaylarını 21 Eylül pazartesi günü Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştirilecek toplantıyla kamuoyuna tanıtacak.

New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na da katılacak Davutoğlu'nun, Türkiye'ye dönüşünde seçim mitinglerine başlayacağı öğrenildi. Seçim sürecinin kısıtlı olması sebebiyle Davutoğlu'nun mitinglerin yanı sıra televizyon programlarına ağırlık vereceği bildirildi. Davutoğlu'nun seçim kampanyasında yurtdışı seçmenlerle de bir araya geleceği, bu doğrultuda ekim ayının ilk haftasında Almanya'da gurbetçilerle buluşacağı öğrenildi.