İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Merkez Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasıyla ilgili soru sorulan Gül, Lübnan'ın zor ve riskleri çok olan bir yer olduğunu söyledi.

Gül, oradaki ekiplerin hep tedbirli olduğunu vurgulayarak, "Ancak maalesef biliyorsunuz ki iki pilotumuz kaçırılmış vaziyette. Hemen durumla ilgili temaslara geçildi. Dışişleri Bakanımız ilgili konuşması gereken kişilerle konuştu" dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, THY'nin İstanbul-Beyrut seferini yapan uçuş ekibinden pilot Murat Akpınar ve yardımcısı pilot Murat Ağca'nın kaçırılmasının ardından, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ı telefonla aradı.

Gül, Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman'dan kaçırılan Türk pilotların bir an önce bulunup, sağsalim ailelerine kavuşturulmalarını istedi.

Mişel Süleyman da Türk pilotların kaçırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, pilotların bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Emekli Orgeneral Başbuğ'un mektubu

Cumhurbaşkanı Gül, Ergenekon Davası kapsamında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un mektubuna ilişkin soruya da "Sayın Başbuğ mektubunda gerek usül gerek esasla ilgili çeşitli hususları belirtiyor. Dün de söylediğim gibi kanun yolu açık, yargılama süreci bitmemiş vaziyette. Dolayısıyla yüksek mahkemeler, temyiz mahkemesi, bütün bu hususları dikkate alıp bunları inceleyeceklerdir" karşılığını verdi.

Esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Tarabya'da esnafla ve vatandaşlarla bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Merkez Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra Tarabya'daki polis merkezini ziyaret etti. Burada görevli polislerle bayramlaşan Gül, çıkışta vatandaşlarla ve polis memurlarıyla fotoğraf çektirdi.

Gül, babası tarafından yanına getirilen "Abdullah Gül" isimli çocuğun da bayramını kutladı. Çınar Çay Evi'nde bir süre oturan ve çay içen Gül, vatandaşlarla ve esnafla bir süre sohbet etti.