BARTIN  - TBMM Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclisteki 4 partinin önergeleri ve oylarıyla kurulan "Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu"nun başkanlık divan seçiminin yapıldığı ilk toplantısının ardından komisyonun çalışma usulleri ve yol haritasının belirlenmesiyle ilgili ikinci toplantıyı yapacaklarını bildirdi. 

Tunç, çocuk istismarının "çocuk hukukuyla" alakalı olduğunu ve çocuk hukukunun da geniş kapsamda ele alındığını vurguladı.

Komisyonun, bütün çalışmalarında çocuğun üstün yararını göz önünde bulunduracağını dile getiren Tunç, şöyle devam etti:

"Çocuk istismarında, cinsel istismar en başta geliyor. Tabii komisyon olarak yalnızca cinsel istismarı değil, fiziksel, ihmal ve ekonomik olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismarı geniş bir şekilde ele alacağız. Bu çalışmaların, çocuk istismarının önlenmesine önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Çocuklarla ilgili anayasa başta olmak üzere tüm mevzuatı tarayıp bu konuda tespitlerimizi ve önerilerimizi Meclis’e sunacağız. Bu rapora tüm partilerin görüşleri de yansımış olacak. Hazırlayacağımız raporla, çocukların, istismardan korunabilmesi adına mevzuatımızda yapılması gereken ne varsa uygulamada hangi eksiklikler varsa bunlar tespit edilecek. Rapor, uygulayıcılara yol gösterici olması açısından önemli olacak."

Komisyon olarak uzmanları, bu konuda üniversitelerde araştırma yapan akademisyenleri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceklerini de aktaran Tunç, "Çocuk istismarının önlenmesiyle ilgili gerek ceza hukuku, gerek iş, gerek medeni, bütün hukuk alanlarında tespit ettiğimiz eksiklikleri rapor edip, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis'e teklifimizi sunacağız." dedi.