ANKARA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm siyasi partilerin terörle mücadele iradesinde buluşmasını önererek, ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan, al yanına Kemal Kılıçdaroğlu'nu git Kandil'e bayrağı beraber dikin'' dedi.

Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nin Eryaman'daki Türkkonut Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftara katıldı. 

İftarın ardından davetlilere seslenen Bahçeli, terör örgütü PKK'nın alan hakimiyeti elde edebilmek için 23 Temmuz'dan itibaren Şemdinli'de saldırılar düzenlediğini belirtti. Bu saldırılar için sınır ötesi kamplardan ağır silahlarıyla kalabalık terörist gruplarının geldiğini dile getiren Bahçeli, terör örgütünün açıkça ''cephe savaşı''na girdiğini ifade etti. 

''Bu kadar kalabalık terörist kavimlerin Şemdinli'ye nasıl geldiği, bu intikalin nasıl fark edilemediği, fark edildiyse neden hareket halindeyken etkisizleştirilemediği tartışılması gereken bir husustur'' diyen Bahçeli, Şemdinli'de yaşanan olayların terör örgütünün eylem kapasitesi hakkında bilgi verdiğini de söyledi. 

Türk milletinin teröre teslim olacak kadar aciz, güvenlik güçlerinin de kan tacirlerine geçit verecek kadar hazırlıksız olmadığını vurgulayan Bahçeli, ''Çok şükür Türk devleti her şeye rağmen yılanın başını ezecek kudret ve potansiyele ziyadesiyle sahiptir. Önemli olan bunun şuurunda olmak, önemli olan bunu harekete geçirebilecek siyasi iradeyi gösterebilmektir'' dedi.

Dikkat Kandil'e ve terörün üreme alanlarına çevrilmeli

Şemdinli'deki terör saldırılarının dış güçlerden ve bölgesel olaylardan ayrı değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, hükümetin de konunun farkında olması gerektiğini söyledi. Terörle mücadeleden sonuç alınmasının kendileri için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
''Başbakan Erdoğan önüne gelenle kavga etmeyi bırakmalı ve dikkatini Kandil'e ve terörün üreme alanlarına çevirmelidir. Türk milleti sonuç istemektedir. AKP'nin atacağı milli adımları ve samimi mücadeleleri, millet namına ve yararına gördüğümüz uygulamaları kim ne derse desin desteklemekten Milliyetçi Hareket geri durmayacaktır. Bu desteğimizin şartsız ve sınırsız olmadığı da iyi bilinmelidir. Gösterdiğimiz tavrın ve tercih ettiğimiz politikanın Türkiye'nin yararına olacağına inandığımız sürece devam ettireceğimiz kuşkusuzdur. Korkma Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket yanındadır. Şurası da açıktır ki biz güvenlik güçlerimizin vereceği mücadelenin siyasi tartışmalarla ve çekişmelerle gölgelenmesini kesinlikle istemiyoruz.

Terör kanlı yüzünü Foça'da gösterdi

''Bir yandan PKK kan dökerken diğer yanda iktidar atalet içinde hadiseleri seyretmektedir'' diyen Bahçeli, Anadolu'da kan gözyaşı ve ağıtlar devam ederken, demokrasi, özgürlük ve barış maskesi takan fitne yüzlerin ''iyice zıvanadan çıktığını'' belirtti. 
Hükümetin ihmalleri sonucunda Türkiye'nin her köşesinin terörün hedefi haline geldiğini savunan Bahçeli, ''Terör bir gün Şemdinli'de saldırılarını icra ederken diğer gün İzmir Foça'da kanlı yüzünü göstermektedir'' diye konuştu.
Foça'da askeri aracın geçişi sırasındaki terörist saldırıyı da hatırlatan Bahçeli, ''Kalleşliğini bir kez daha gösteren terör örgütünün saldırılarını buradan şiddetle kınıyor ve tüm gücümle lanetliyorum'' dedi.