ANKARA 

Bugüne kadar 34'ü olağan, 18'i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP'de, 35. Olağan Kurultay için hazırlıklar devam ediyor.

CHP'de genel seçim nedeniyle ertelenen kurultay takvimi işliyor. 3 Kasım Salı günü başlayan takvim çerçevesinde 16 ilde kongre yapan CHP, 940 ilçe kongresini tamamladı. 

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il kongrelerine hafta sonu devam edileceğini söyledi.

Cumartesi ve pazar günleri 11 ilde daha kongre yapılacağını belirten Bingöl, bu illerin İzmir, Erzurum, Malatya, Sivas, Burdur, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Muğla, Osmaniye ve Şanlıurfa olduğunu bildirdi. Bingöl, 26 Aralık'ta Ankara ve 26- 27 Aralık'ta ise İstanbul il kongresinin yapılacağını ifade etti.

Kongrelerin ise diğer partilere nazaran "çok adaylı" yapıldığını dile getiren Bingöl,  "Kongrelerimizin bir çoğu iki, üç, hatta dört adaylı olarak tam bir demokrasi şöleni içinde yapılıyor" diye konuştu. 

"Barış, kardeşlik, adalet ve özgürlük" temaları ön planda olacak

Bingöl, 16-17 Ocak'ta Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirecekleri 35. Olağan Kurultay ilgili hazırlıkların da sürdüğünü bildirdi.

Yasal başvuruların tamamlandığını aktaran Bingöl, salonun düzeni ve sloganlarla ilgili taslak çalışmaların, hafta sonu netleşeceğini kaydetti.

Kurultayda, "barış, kardeşlik, adalet ve özgürlük" temalarının ön planda olacağını vurgulayan Bingöl, yurt içinin yanı sıra yurt dışından da davet ettikleri parti ve sivil toplum kuruluşları olduğunu açıkladı.

Bingöl, yurt dışında faaliyet gösteren 60'a yakın siyasi parti ve sivil toplum kuruluşuna davet gönderdiklerini kaydetti. 

Tarih, Basketbol Ligi'nin devre arasına göre planlandı

Kurultay tarihini Basketbol Ligi'nin devre arasına göre planlayan CHP, 2 gün sürecek büyük kurultay için salonun dizaynı, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemleri için firmalarla görüşmelerini ise sürdürüyor.

Kurultay Koordinasyon Birimince bin 280 delegenin konaklayacağı otellerle anlaşmalar sağlandı.

Kurultayı bin civarında gazetecinin takip etmesi bekleniyor.