ANKARA - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, önceki dönemlere göre kadın aday adaylarında önemli bir artış yaşadıklarını söyledi.

Aday adaylığı sürecinin devam etmesi nedeniyle net rakamların henüz belirlenmediğini, ancak şu ana kadar büyükşehirler de dahil olmak üzere belediye başkanlıkları için 130, belediye meclis üyelikleri için de 3 bin civarında başvuru yapıldığını bildiren Dokuzcan, bu rakamların kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirtti.

Parti tüzüğünde yapılan değişiklikle yüzde 33 cinsiyet kotası uygulandığını hatırlatan Dokuzcan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri kadın kurultayında bunun uygulanabilirliği açısından da önemli kararlar aldıklarını anlattı.

Kendilerinin yüzde 33'den ziyade "eşit temsil" istediklerinin de altını çizen Dokuzcan, "Aday adaylarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kadınların gözüyle politika oluşturmak amacıyla bugüne kadar önemli çalışmalar yaptık, ciddi adımlar attık. Ocak ayı başı itibariyle de aslında kadın adaylarımızın yerel yönetimlerine dair bakış açılarını ve projelerini içeren bir havuz oluşturduk. Aday adaylarımızın ve adayların düşünceleri farklılık katacak bu seçime, bunu görüyoruz" diye konuştu.

Bolu'da gerçekleştirilen temayül yoklamasında sandıktan Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nun çıktığını ve adaylığının netleştiğini ifade eden Dokuzcan, ayrıca Aydın'da mevcut belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, Karaman'da da Merih Ünver'in belediye başkanlığı için aday olacağını bildirdi.