CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı ABD'ye başsağlığı diledi.

"Terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini" ifade eden Gök, "kimden gelirse gelsin her türlü terörü, eli silah tutan bütün terör örgütlerini lanetlediklerini, kınadıklarını" söyledi.

"Danıştay Başkanı olarak bir çift lafını duyalım"

Danıştayın, yaz saati uygulamasını durdurduğunu anımsatan Gök, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yaz saati uygulamasına devam edileceğini açıkladığını söyledi.

Gök, "Yargının kararını dahi çiğneyen bir yürütme var. 'Karara uymam, kararname çıkarırım' diyor. Ana muhalefete laf edeceğine, Danıştay kararını baypas edeceğini söyleyen iktidara bir çift lafınız yok mu Danıştay Başkanı Zerrin Güngör? Haydi buyur, tam da sırası, adaleti ara, Danıştay Başkanı olarak bir çift lafını duyalım. İktidara, 'Bu nasıl sözler' de. De ki senin hakim olduğunu, iktidarın yanında saf tutmadığını anlayalım. Yapar mı, cesareti var mı, göreceğiz." diye konuştu.

Erdoğan'ın Kuzey Irak ile ilgili temasları 

Gök açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Levent Gök'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kuzey Irak konusunda, "Perşembe günü Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmem olacak. Ondan sonra da duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu'na da davet yapmak suretiyle, onun ayrıca bu konudaki kanaatlerini alırım." sözleri soruldu.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu dile getiren Gök, herkesin yasal sınırlar içinde görevlerini yapmasını beklediklerini vurguladı. Gök, Erdoğan'ın davetine teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Ancak bu ülkenin bir başbakanı var. Anayasa değişiklikleri 2019'da yürürlüğe girecek, o tarihe kadar bu ülkenin başbakanı yetkilidir, siyaseten sorumludur. Dolayısıyla başbakanın böyle bir anlayış içinde olması gerekir. Başbakanı taca atan bir anlayış var şu anda, yazıktır. CHP, ülkenin birlik ve beraberliği konusunda her zaman elinden geleni yapıyor, yapmaya devam edecektir. Böyle bir davet henüz ulaşmadı, Genel Başkan değerlendirir."