CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarında konuşturmayacağını ifade ettiğini anımsatarak, "Halk iradesine hiçbir zaman, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı engel olamaz. Gerekirse belediye başkanımız halkla kutlar Çanakkale Zaferi'ni." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir şekilde istifa ettirildiğini öne süren Torun, Ankara başta olmak üzere Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarına da aynı baskının yapıldığının ortaya çıktığını söyledi.

Bunun kabul edilemez bir şey olduğunu dile getiren Torun, "O belediye başkanlarının bir buçuk yılı daha var ve halk iradesiyle gelmiş. Eğer bir suçu varsa yargı orada. FETÖ'cüyse, herhangi bir ihalede yolsuzluk yapmışsa, hukuki problemi varsa yargı orada. Yargı kararıyla gereği yapılır." ifadesini kullandı.

Bunun arkasının geleceğini savunan Torun, şu görüşleri ileri sürdü:

"Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı 2019 seçimlerinde elini, iktidarını güçlendirmeyi, kamuoyunda düşen algısını ve oylarını toparlayabilmeyi belediye başkanları üzerinden bir operasyonla gerçekleştirmeye çalışıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Artık Adalet ve Kalkınma Partisinin ülkeyi yönetme iradesi kalmamıştır, ülkeyi yönetememektedir. Kendi yönetim beceriksizliğini ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları, yerel yönetimler üzerinden bir algı yaratarak değiştirmeye çalışmaktadır. Bu da doğru değildir."

Toplumda FETÖ korkusuyla bir algı yaratılmaya çalışıldığını ve toplumun değişik kesimlerinin FETÖ'cü damgası yememek için sindiğini iddia eden Torun, siyasette FETÖ'ye bulaşanların ise hala ortaya çıkmadığını söyledi.