Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan CHP heyeti temaslarını, düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Selina Doğan ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan oluşan heyetin Friedrich Ebert Vakfı yetkilileri ve Federal Parlamento'da Sosyal Demokrat Partinin (SPDTürkiye Dostluk Grubu üyeleriyle bir araya geldiğini ve görüşmelerde Türk Alman ilişkileri üzerine konuştuklarını ifade etti.

SPD'nin eski lideri Martin Schulz'un, iktidara gelmeleri halinde Türkiye'nin AB müzakere sürecinin durdurulmasını isteyeceği yönündeki açıklamasını eleştiren Kolat, ''SPD'nin bu konudaki yanlış tutumunu hem dostluk grubunda hem de Friedrich Ebert Vakfı'nda dile getirdik. Muhataplarımız bunu anlayışla karşıladılar.'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan: Türkiye'nin AB kurumlarıyla ilişkileri inişli çıkışlı

Temasları hakkında bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecine ilişkin görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Doğan, ''Türkiye'nin AB kurumlarıyla ilişkileri inişli çıkışlı. Elbette bir yandan AB kurumlarının zaman zaman ikircikli tutumunu da eleştirdik. Türkiye'nin bu konudaki stratejisini AB'nin kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, çoğulculuk, laiklik gibi değerlerini sonuna kadar savunan bir sosyal demokrat parti olarak en çok sahiplenen bir parti olduğumuzu ifade ettik. Bu sürecin desteklenmesini tüm görüştüğümüz kurumlardan talep ettik.'' dedi.

Doğan ayrıca Türkiye'nin AB sürecinin Almanya'da iç politika malzemesi yapılmasını eleştirerek, ''Sonuçta AB müzakereleri karşılıklı bir yükümlülük. İç politikaya malzeme edilmemesi lazım.'' ifadesini kullandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer: AB'nin hele Almanya'nın Türkiye'nin AB sürecine destek vermesi çok önemli. Özellikle SPD'nin

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de görüşmelerden partileri ve şahsı adına çok yararlandıklarını belirterek, ''AB'nin hele Almanya'nın Türkiye'nin AB sürecine destek vermesi çok önemli. Özellikle SPD'nin. Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk nedeniyle özel bir bağımız var. Bu şekliyle iktidarı eleştirebilirsiniz. Ama bu topyekün o ülkeyi yok sayma, girmesin veya kapıları kapatacağız demek değildir. Böyle bir şey hem demokrasi hem eşitlik ilkesiyle hem de Türkiye gerçekleriyle bağdaşmaz diye düşünüyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yüceer bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, ''Grupta bir saat süreyle ayakta bir konuşma yaptı. Spekülatif haberler oluyor ama kendisi de zaten bu haberleri yalanladı, çekileceğine dair. Böyle bir şey yok.'' dedi.