CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de meydan meydan gezip 'bu bir istiklal savaşıdır' diyor. Erzincan'dan ona cevap veriyorum tekrar, bu bir istiklal savaşı değildir, bu bir 'istikbilal' savaşıdır" dedi.
İnce, Erzincan'da bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu memlekette herkesi aşağılayan bir adam var. Doktora, 'iğne yapmasını bilmez', öğrenciye 'terörist', çiftçiye 'al ananı git', MHP'ye 'yavru muhalefet', CHP'ye 'cibiliyetsiz' diyen bir adam var" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda "biz bu cemaatle ilgili ne safmışız" dediğini iddia eden İnce, "Saf adamdan Başbakan olur mu? Yıllarca dershane yönettim, bir öğretmen gelseydi 'ben fizik öğretmeniyim ama safım' deseydi, onu dershaneye almazdım" ifadesini kullandı.
İnce, şöyle konuştu:
"Türkiye'de meydan meydan gezip 'bu bir istiklal savaşıdır' diyor. Erzincan'dan ona cevap veriyorum tekrar, bu bir İstiklal savaşı değildir, bu bir 'istikbilal' savaşıdır. Gençler size sesleniyorum, bütün diktatörler şunu ister, 'bu gençler bir taşkınlık yapsa da cam çerçeve kırsa da ben de bunların üstüne polisi göndersem'. Bütün diktatörler bunu ister çünkü senin elindeki fiziksel güçten daha fazlası hükümetin elinde vardır. Tankı vardır, TOMA'sı vardır, copu vardır, asla asla o oyuna gelmeyin."
Konuşmasının sonunda partililerden söylediklerini tekrar etmesini isteyen İnce, "Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, ampulü patlat da gel, altı oku yakana tak da gel" diyerek sözlerini tamamladı.