ANKARA  -  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur ve o koltuğa, Atatürk'ün oturduğu, rahmetli İnönü'nün oturduğu, rahmetli Ecevit'in oturduğu o koltuğa Sayın Kılıçdaroğlu leke sürmüştür, leke düşürmüştür." dedi.

Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Partili bazı kadın ve erkek milletvekilleri, kadın kolları üyeleri ve partililer, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini protesto için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Genel Başkan Yardımcısı Şahin, yaptığı açıklamada, "Anamuhalefet partisi CHP'nin genel merkezi önünde bulunuyor olmaktan ve protesto amaçlı siyah çelenk koymak amacıyla buraya gelmiş olmaktan mutluluk duymuyoruz, üzüntü duyuyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, kamuoyunun haklı tepkisini çeken talihsiz bir beyanda bulunduğunu belirten Şahin, bir hanımın, bir milletvekilinin, bir bakanın namusuna ve iffetine dil uzatma cüretini gösterdiğini vurguladı.

Böyle bir söz karşısında sessiz kalamayacaklarına işaret eden Şahin, CHP'nin herhangi bir parti olmadığını bildirdi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Şimdi o sözü tekrar etmeyi düşündüm de ancak kamuoyunun karşısında o cümleyi kullanmayı doğrusu içime sindiremedim. Üzüntülerimden bir tanesi de şu; evet bir insan konuşurken, özellikle irticalen konuşurken ağzından daha sonra yanlış olduğunu düşünebileceği bir cümle çıkabilir, üzüntü duyar, özür diler, 'yanlış söylemişim' der. Ama Sayın Kılıçdaroğlu dünkü açıklamadan sonra böyle bir yola gitmedi, üstelik 'sözümün arkasındayım' dedi.

CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur ve o koltuğa, Atatürk'ün oturduğu, rahmetli İnönü'nün oturduğu, rahmetli Ecevit'in oturduğu o koltuğa Sayın Kılıçdaroğlu leke sürmüştür, leke düşürmüştür."

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Parti tüzel kişiliğine ve şu anda işgal ettiği koltuğa leke düşürdüğüne işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Gereğini yapmalıdır, kamuoyu gereğini yapmasını beklemektedir. CHP camiası da CHP'li vatandaşlarımız da inanıyorum ki büyük üzüntü içerisindedirler. Biz, bu üzüntümüzü ve tepkimizi ifada etmek için buraya geldik. Bundan da onur duymuyoruz, şeref duymuyoruz ama böyle bir çelengi buraya bırakmak zorunda bırakıldık."