YALOVA - Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'taki operasyonu hatırlatarak, "17 Aralık'ta bu ülkede nelerin yapıldığı, aşama aşama hayatımızın önünden bir film şeridi gibi geçti. 17 Aralık'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı" dedi.

AK Parti'li seçmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, herkesin, bundan sonra sandığa giderken düşüneceğini, ellerini vicdanlarına koyacağını belirtti.

"Hepsi serbest kaldı, milletin vicdanı sızlıyor"

Türkiye'de herkesin gözünün açılmasını, neyin ne olduğunu herkesin çok iyi bilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; kul hakkı yemek günahsa Yüce Allah 'Her türlü günahla gel affederim ama kul hakkıyla karşıma gelme' diyorsa ve sen de gidip hala buna oy veriyorsan ben sana söyleyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli operasyon kapsamındaki tahliyelere ilişkin, "Hepsi serbest kaldı, milletin vicdanı sızlıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan diğer ifadeleri şunlar:

- "Yüzde 33 kadın kotası getirdik. İlk kez CHP tarihinde 46 belediye başkan adayımız var. Başı açık, başı kapalı, hepsinin benim başımın üzerinde yeri var"

- "Ayrımcılık yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız, oy versin vermesin herkese saygı duyacağız"

- "Bizim belediye başkan adaylarımız da öyle. Seçildikleri andan itibaren kendisine oy versin vermesin hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayacaklar. Onlarla beraber olacak, onların sorunlarını çözecekler"