Edinilen bilgiye göre, ana muhalefet partisi CHP, 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerin erkene alınma ihtimalini değerlendirerek çalışmalarını hızlandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ankara ve İstanbul dahil, 7 büyükşehirin alınması"nı hedef göstermesinin ardından, şehirlerin sorunlarının çözümüne yönelik yeni projeler ortaya koymak için yoğun bir çalışma yürüten parti, aday belirlemede ise toplumun her kesimine hitap edecek, referandumda oluşan "hayır bloku"nun desteğini alacak adaylar üzerinde çalışıyor.

Bu kapsamda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki ekip, mevcut belediye başkanlarına ve yerel seçimlerde aday olacaklara yol göstermesi amacıyla kitapçıklar hazırlıyor.

İlk kitapçık, büyükşehirlerin en büyük sorunu olan ulaşım alanında hazırlandı. CHP'li belediyelerin yaptığı örnek çalışmaların bulunduğu kitapçıkta, şehirlerin, hızlı ve ekonomik bir ulaşıma kavuşturulması için yapılması gerekenler yer aldı.

Kitapçıklar, başta CHP'li belediyeler olmak üzere, yerel seçimlerde aday olmak isteyenlere ve parti örgütlerine dağıtılacak.

"CHP'li belediyelerin olmadığı yerde çalışıyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, partisinin yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

İktidarın, her an bir "erken seçim" kararı alabileceğini dile getiren Torun, bu kapsamda bir süredir yürüttükleri çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Aday belirlemede aranacak profil ve çözüm odaklı yeni projeler üretme konusunda çalışmalarının olduğunu belirten Torun, kentlerin yaşadığı sorunların çözülmesinde, belediye başkanlarına ve yerel seçimlerde aday olacaklara yol gösterecek kitapçıklar hazırladıklarını aktardı.

Torun, CHP'nin belediyelerinin olmadığı her yerde yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydederek, "Vatandaşımızın teveccühünü kazanmış, örgütlerin istediği, vizyon ve misyon sahibi, projeleri olan adaylar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde iddialıyız. Şehirlerimizin yaşadığı sorunları çözeceğiz." dedi.