ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Eğitimde FATİH projesi kapsamında dağıtılan tablet sayısının 163 bine ulaştığına işaret eden Erdoğan, "Mart ayı sonunda bu sayıya 675 bin daha ileve edeceğiz. Yakında 10 milyon tablet için de ihale yapılacak" dedi.

Geniş bant internet aboneliği sayısı 34 milyona ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hükümet interneti yasaklıyor diye yaygara koparanlar var. Öte yandan millet ne yapıldığını biliyor. Okullara geniş bant internet erişimi sağlayan bir kadroya siz, 'Yasakçı, sansürcü, diktatör' diye çamur atarsanız, hiç kusura bakmayın o çamur döner, bu çamuru atanların yüzüne çarpar. 2011'de internete sansür diye sokağa dökülenler, bugün de aynısını yapıyor. Hayır arkadaşlar, internete sansür gelmiyor, özgürlük kısıtlanmıyor. Sadece ahlaksızlığa, şantaja, tehdide karşı tedbir alınıyor. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır ama katilin elinde can alır."

İnternet düzenlemesinden en fazla muhalefet partilerinin istifade edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü en fazla kaset saldırısına uğrayan, kayıtlarla en fazla tehdit edilen, dizayn edilen CHP ve MHP'dir. Biz yeni internet düzenlemesiyle sadece çocukları değil, CHP'yi, MHP'yi diğer partileri de alçakça tehdit ve şantaj karşısında koruma altına alıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasındaki önemli satır başları şöyle:

-Belediyecilikten nasibini almayanlar 'Haliç metro geçişi köprüsüyle ilgili silüeti bozuyor' diyorlar.

-Tertemiz Haliç'i buldunuz, oraya nasıl geldiniz nasıl balık tutuyorsunuz düşünmüyorsunuz.

-Plazalardaki medya ile Anadolu'da yaşayanların gündemi birbirini tutmuyor.

-Okullara 1 milyon bilgisayar gönderen bir hükümete 'İnterneti engelliyor' derseniz, dünyanın her yerinde size gülerler.