ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekili genel seçimi için oyunu Kayseri'deki Besime Özderici Ortaokulunda kullandı.

Okula eşi Selma Yıldız ile gelen Bakan Yıldız, oyunu 1007 numaralı sandıkta verdi.

Oy verme işleminden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, yaklaşık iki aylık seçim kampanyasının ardından finale gelindiğini söyledi.

Bakan Yıldız, seçim güvenliğiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Ankara'da kurduğumuz bir sistem ile 21 dağıtım bölgesi ve 22 iletim bölgesinden canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip edeceğiz. 686 tane büyük trafo merkezi de takip ediliyor. Bizim görevimiz akşam 17.00'ye kadar değil yarın sabaha kadar sürecek. Ben de orada sabahlamayı düşünüyorum. Ayrıca bugün itibarıyla milletvekilliğimizi noktalıyoruz. Kayseri'ye, Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra hizmet tabii ki devam eder."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, oyunu kullanmak üzere eşi Vildan Çavuşoğlu ile Antalya'nın Alanya ilçesindeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokuluna geldi. Görevlilerle selamlaşan Çavuşoğlu, daha sonra 2343 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Çavuşoğlu, oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir seçimi daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, oyunu, Altunizade Hafize Özal Ortaokulu'nda kullandı. Seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Güllüce, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulundaki görevlilerle selamlaştıktan sonra 2067 numaralı sandıkta oyunu verdi.

Avcı, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin vatana, millete hayırlı olmasını dileyerek "Allah hayırlara vesile etsin. Hayırlar feth olsun, şerler def olsun" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu Sivas Fevzipaşa İlkokulunda kullandı.

Yılmaz, oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aziz milletimiz 'yola devam' derse bu millete hizmete devam edeceğiz, farklı bir düşüncesi olursa da saygıyla karşılayacağız" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'nde kayıtlı bulunduğu 1075 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Eker, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnşallah hayırlı olan tecelli eder, Türkiye demokrasisini güçlendirir, geleceğe doğru umutla, istikrarla Türkiye yoluna devam eder" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Ala

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, oyunu Erzurum'un Aziziye ilçesinde Fatih İlkokulu'nda kullandı.

Ala, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, huzurlu bir seçim geçirdiklerini ve Türkiye'nin demokrasi tarihine yakışır bir süreç işlediğini söyledi. Ala, şunları kaydetti:

"Güvenlik ve huzur içinde memlekete olan sözünü sandıkta söyleme zamanıdır. Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun, bütün vatandaşlarımızın iradelerini de selamlıyorum. Sandıkta bu iradelerini ortaya koyma noktasında daha içtenlikli, coşkulu ve ertelemeden sandığa gitmelerini memleketin geleceği için kendi iradelerinin, memleketin yönetimine yansıması için ehemmiyetli buluyorum."

Bir gazetecinin, Erzurum'un güney ilçelerinde seçimin nasıl geçtiği yönündeki soru üzerine Ala, "Devletimiz, İçişleri Bakanlığımız, vilayetimiz her türlü tedbiri, güvenlik önlemini almış durumda. Şu anda huzur ve güven içerisinde herkes oyunu gidip kullanabilir" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Sakarya 1. sıra milletvekili adayı Ayşenur İslam, oyunu Sakarya'da kullandı.

İslam, oy verme işlemlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütün milletimizin vicdan ve aklına danışarak oy kullanmasını temenni ediyorum. Sonuçların milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Damlar İlkokulunda kullandı.

Işık, okuldaki görevlilerle selamlaştıktan sonra, oyunu 1035 numaralı sandıkta verdi.

Bakan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin ülke, millet ve demokrasi için hayırlı olmasını diledi.

Maliye Bakanı Şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Ocaklar Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 3290 numaralı sandıkta oy kullandı.

Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Herkes çalıştı çabaladı. Artık söz de karar da milletin. Milletimiz hangi kararı verirse versin, ülkemiz için hayırlı olsun inşallah" diye konuştu. 

Kızı Azra Esma'nın sağlık durumunun sorulması üzerine de Şimşek, video konferans yöntemiyle görüştüğünü ve durumunun iyiye gittiğini söyledi.

'Milletimizin vereceği karara hep beraber saygılı olacağız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, oyunu Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Yıldırım İlkokulu ve Ortaokulunda kullandı. 

Çelik, binadan ayrılırken AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız bu seçimin öneminin bilincinde. İstikrarın, huzurun, barışın devamı konusunda iradelerini ortaya koyacakları inancı içindeyim. Seçim bölgem olan Şanlıurfa'da ufak tefek bazı olaylar sabahtan beri yaşanıyor. Bazı müdahaleler var ama inşallah güvenlik güçlerimiz onları da boşa çıkaracak ve huzur içinde sağlıklı bir seçimi gerçekleştireceğiz. Milletimiz olan biten her şeyi görüyor ve vereceği karara hep beraber saygılı olacağız" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Şehit Polis Sabri Kün İlkokulunda kayıtlı bulunduğu 1214 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 

Bakan Yılmaz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Demokrasinin güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Milletimiz, sandıklara giderek, tercihini, özgür iradesini sandığa yansıtıyor. Zaten buna yapılacak herhangi bir müdahale hukuken çok ciddi yaptırımlara maruz kalır. Bu hem de hiçbir şekilde ahlaki değildir. Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye geçmemelidir. İnşallah düzenli ve tertipli bir şekilde seçim olur" dedi.