MANİSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Gördes ilçesindeki toplu açılış programında yaptığı konuşmada, ziyaretinden ve önemli eserleri hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti'nin 13 yıldır tek başına iktidarda bulunduğunu, bunun milletin tercihi olduğunu vurgulayarak, teşekkür etti.

Genel seçime yaklaşık 1 ay kaldığını, AK Parti'nin geçmişte hayal olan işleri hayata geçirdiğini, alnı ak, başı dik milletin karşısına çıktığını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

''13 yıldır tek başına iktidar olmak sadece bize nasip oldu. Bunu kıskananlar var. 'Bunlar gitsin' diyenler var. Elbette siyaset böyle bir yarıştır. Peki gitsin de yerine kim gelsin? 'Yerine kimin geleceği önemli değil' diyorlar. 'Batsın bu dünya' diyorlar. Bu çok saçma, çok kötü, çok yanlış bir şey. Eğer AK Parti'den daha iyisi gelecekse kimse buyursun gelsin ama soruyorsun, 'Senin iktidar olmaya niyetin var mı?' 'Ben iktidar olsam ne yapacağım, ben alsam alsam yüzde 35 oy alır, büyük başarı sayarım' diyor. Öbürü yüzde 15'lerden başlıyor. Bir tanesi de yüzde 10'un sınırlarında, 'ya geçerim ya geçmem' diyor.  Böyle kıytırık partilerle kıytırık koalisyonlarla Türkiye nereye gider?''

Türkiye'nin artık macera aramadığını, maceraların geçmişte yaşandığını söyleyen Bülent Arınç, ''Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle yemek yemiş. Yemekte 'Biz HDP ile MHP ile koalisyon kurabiliriz' demiş. Yaşı benim gibi olanlar eski koalisyonları hatırlar. Yaşı biraz daha genç olanlar 1999-2002 arasındaki koalisyon hükümetini hatırlar. Yapılan tek şey ekonominin mahvolmasıydı, insanların fakirleşmesiydi. 22 bankayı batırmışlardı, 44 katrilyon millete yük getirmişti'' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, koalisyonlarla Türkiye'nin geçmişte çok şey kaybettiğini, bundan sonra da kaybedeceğini belirterek, ''Onların barajı aşma konusunda bile sıkıntısı varsa bizim hükümetimizin söyleyeceği bir şey yoktur'' dedi.