MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararıyla ilgili, "Türkiye'nin FETÖ ve PKK ile mücadelesini içine sindiremeyen AB ülkelerinin bu tavrı kabul edilecek türden değildir." ifadesini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'daki bombalı saldırı ve Suriye'de rejim güçlerinin Türk askerine yönelik hava saldırısının, Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda çok yönlü bir kuşatma ile karşı karşıya olduğunu acı şekilde bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin kendi coğrafyasında hareketsiz bırakılması için bundan sonra da her türlü oyunun oynanacağını aktaran Adan, şunları ifade etti:

"Türk düşmanlığının geçer akçe olduğu son yıllarda bu kervana Avrupa Birliği de katılmıştır. Avrupa Parlamentosu her ne kadar bağlayıcılığı olmasa da müzakereleri dondurmuştur. Bu karar, AB tarihinde daha önce örneği görülmeyen bir karardır. Türkiye'nin FETÖ ve PKK ile mücadelesini içine sindiremeyen AB ülkelerinin bu tavrı kabul edilecek türden değildir. AB kimin yanındadır, kimin safındadır?"

AB'de 5,5 milyon Türk yaşadığını, bunların 150 bin kadarının girişimci olduğuna dikkati çeken Adan, buna karşın Türklerin ve Türkiye'nin dışlanıp, teröristlere sahip çıkıldığını anlattı.

Türkiye karşıtı bütün odaklar, örgütler ve kişilerin Avrupa'nın her yerinde korunduğunu ifade eden Adan, şunları kaydetti:

"PYD'nin elebaşına Avrupa Parlamentolarının kapıları ardına kadar açılmaktadır. PKK'lı teröristler Avrupa başkentlerinde el üstünde tutulmaktadır. Anlaşıldığı kadarıyla FETÖ üyeleri de Avrupa'da rahatça hareket etmektedirler. Bazı ülkeler, Türk milletinin değil Türk düşmanlarının yanında yer almıştır. Ankara'nın değil Kandil'in yanında saf tutmuştur. Bölücü HDP'nin yanında yer alan AB büyükelçileri, Türkiye'nin terörle ve FETÖ ile mücadelesi konusunda kör ve sağırdırlar. Bundan daha büyük demokrasi ayıbına rastlamak mümkün değildir. Tarih, bunun hesabını mutlaka soracaktır."