MALATYA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu anayasa bu milletin kızıl elması olmuştur. Ya bugün yapılır, ya yarın yapılır ya da hiç şüpheniz olmasın yarından sonra yapılır" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya'ya gelen Yılmaz, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi'nin İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlediği "Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri" toplantısında yaptığı konuşmada, insanı mutlu kılacak birleşimi aradıklarını söyledi.

Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili konuşan Yılmaz, "Zamanı mıdır? Hiç şüpheniz olmasın zamanıdır. Niçin zamanıdır, çünkü yeni bir anayasa çalışması var. En azından fikir bazına gelmiş. Bu anayasa bu milletin kızıl elması olmuştur. Ya bugün yapılır, ya yarın yapılır ya da hiç şüpheniz olmasın yarından sonra yapılır. Göreceksiniz ki önümüzdeki genel seçimlere kadar yapılır yapılır. Yapılmazsa bile herkesin talebi biz dahi diyeceğiz ki, bu bizim anayasa taslağımız eğer bize destek verirseniz, Allah nasip ederse bu anayasayı sizin anayasanız yapacağız" diye konuştu.

Anayasanın "vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin garantiye alındığı" bir sistem olduğunu ifade eden Yılmaz, "Öyle bir anayasa yapalım ki, hiçbir güç buna devlet de dahil, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerine müdahale edemesin" şeklinde konuştu.

Toplantının gündem konularından olan başkanlık, yarı başkanlık, parlamenter sistem ve partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İnşallah bu milletimizin bin yıllık geçmişinden gelen tecrübeyi de dikkate alarak bir örnek model konur. Güzel bir söz vardır, 'hakikatin ışığı fikirlerin çarpışmasından ortaya çıkar' diye. Fikirleri üst üste koymak lazım, birbiriyle çatıştırmak lazım, ortaya çıkanı da ortak akıl diye kabul etmek lazım."