GAZİANTEP

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin, "Bu Anadolu kadının bir zaferi, kadınlara olan güvenin bir zaferi. İnşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye'ye göstereceğiz" dedi.

Bakan Şahin, çeşitli açılış ve ödül törenine katılmak üzere İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile birlikte Gaziantep'e geldi. 

Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve  çok sayıda vatandaş tarafından havalimanında karşılanan Bakanlar daha sonra otobüsle kent merkezine hareket etti.

Mehter takımı ve davul zurna eşliğinde karşılanan Bakan Şahin'e bazı vatandaşlar çiçek verdi.

Şahin, havalimanında gazetecilere, partisi tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesini değerlendirdi.

- "Kadının gücünü göstereceğiz"

Gaziantep'in kendisini sahiplendiğini, kentin ilk kadın milletvekili, bölgenin ise ilk kadın Bakanı olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bütün gücümü bu şehir için kulandım. Bu şehrin hizmetkarı olmayı en büyük makam olarak gördüm. Bu şehirde doğmayı en büyük makam olarak gördüm. Sonuçta ben bu şehirde öleceğim, mezarım annem rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedenden olduğu sürece bu şehre hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyacağım."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 11 yıldan beri çalıştıklarını ve onun kendilerinin lideri olduğunu dile getiren Şahin, "Aslında bu Anadolu kadının bir zaferi, kadınlara olan güvenin bir zaferi. İnşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye'ye göstereceğiz" diye konuştu.

Gaziantep'in tarih yazdığını ve hemşehrilerinin desteğinin devam edeceğine inandığını vurgulayan Şahin, "Bir tarih daha yazacağız. Bu başarıyı taçlandıracağız. Allah'ın izniyle onların desteğiyle rekor kıracağız. Kalkınma ve demokrasi yerelde başlar. Kadın gücünü göstereceğiz" dedi.