Türkçe bizi bugünden geleceğe bağlayan, sadece anlaşmak için değil aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin, dinimizin, sanatımızın 
üzerinde akıp gittiği bir köprüdür. Bu köprüyü ayakta tutmak geçmişi geleceğe bağlamak bizi bizi yapan değerleri geleceğe aktarmak demektir"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkçe bizi bugünden geleceğe bağlayan, sadece anlaşmak için değil aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin, dinimizin, sanatımızın üzerinde akıp gittiği bir köprüdür. Bu köprüyü ayakta tutmak geçmişi geleceğe bağlamak bizi bizi yapan değerleri geleceğe aktarmak demektir" dedi.
İsmet Paşa Stadı'nda düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kocaeli etkinliğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkçe'yi dünya dili, markası yapan bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.
Bozdağ, Türkçe'yi Anadolu'nun dışında dünyanın dört bir yanına yayan, sevdiren, öğreten, şarkıya, bilimin diline dönüştüren herkese teşekkür etti.
Yurt dışındaki Türk okullarının milletin okulları olduğunu ifade eden Bozdağ, "Milletin okulları dünyanın dört bir yanında çok güzel işlerde anahtar roller oynadı. Hükümet olarak nerede Türk okulu varsa milletin okulları olmasının yanında bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin okullarıdır diye hep sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
"Bu güzel fikri ilk ortaya atan, ses bayrağımızın dünyanın dört bir yanında dalgalanmasına vesile olan muhterem Fethullah Gülen efendiyi de buradan saygıyla selamlıyorum" diyen Bozdağ, şunları söyledi:
"Türkçe bizi bugünden geleceğe bağlayan, sadece anlaşmak için değil aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin, dinimizin, sanatımızın üzerinde akıp gittiği bir köprüdür. Bu köprüyü ayakta tutmak, geçmişi geleceğe bağlamak, bizi bizi yapan değerleri geleceğe aktarmak demektir aynı zamanda. Türk okulları, Türkçe sevdalıları, Türkçe olimpiyatlarıyla, Türkçeyi dünyaya bağlayan, açan, dünyanın insanlarının da gönlünü, zihnini Türkçe'ye bağlayan, dünyanın başka ülkeleriyle Türkiyemiz arasında Türkçe köprüler kuran bu anlayışı da bir kez daha tebrik ediyorum."
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Türkçe Olimpiyatları etkinliğine 23 ülkeden 70 öğrenci katıldı. Türkçe şarkı ve şiirlerin seslendirildiği etkinlikte, yöresel kıyafetler giyen öğrencilerin dans gösterileri beğeni topladı.
Etkinliklerin sonunda Başbakan Yardımcısı Bozdağ, etkinliğe katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket verdi. Bozdağ, öğrencilerle sahneye çıkarak, protokol üyeleriyle, birlik ve beraberlik mesajı vererek vatandaşlarla "Yeni Bir Dünya" şarkısını seslendirdi.
Programa, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Muzaffer Baştopçu, CHP Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.