ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mısır'da güvenlik güçlerinin, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 40 günü aşkın süredir gösteri yapan darbe karşıtlarına bu sabah müdahaleye başlamasını değerlendirdi.

Mısır'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Loğoğlu, "Bu gelişmelerden hem çok derin üzüntü hem de ileriye dönük olarak büyük kaygı duyuyoruz" dedi.

"Hiçbir ülkenin, buna Mısır dahil, silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin sivil halka karşı bu ölçüde, bu şekilde şiddet kullanmasının kabul edilebilir bir tarafı kesinlikle yoktur" diyen Loğoğlu, "Dolayısıyla bu müdahaleleri kınıyoruz ve bunların derhal son bulması çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Bu konuda daha önce yaptıkları çağrıları hatırlatan Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Daha önce yaptığımız çağrılar doğrultusunda, geçici yönetimin, Mursi taraftarlarının ve Mursi karşıtlarının dolayısıyla bütün Mısır halkının içinde olacağı bir diyalog, bir siyasi süreç başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Çarpışa çarpışa demokrasi olmaz, konuşarak, uzlaşarak demokrasinin yolu, kapısı açılır."

Uluslararası kuruluşlara çağrı

Uluslararası toplumun Mısır'daki gelişmelere daha içerikli tepki göstermesi gestermesi gerektiğini bildiren Loğoğlu, "Özellikle BM Güvenlik Konseyinin Mısır'da şiddetin durdurulmasını, demokrasi kapısının ve yolunun açılmasını isteyen bir çağrıda bulunmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.